Elokuun aamu Ounasjoella

Nousin aamulla aikaisin miehen lähtiessä töihin. Loppukesäisin ja syksyisin aamut ovat kauniimpia kuin koskaan, ne kannattaa herätä kokemaan.

Tuuli oli kova ja pilvet laukkoivat taivaalla kohti pohjoista. Aurinko pilkahteli pilvien lomasta ja tuumin, että laitan timelapse-kuvauksen rullaamaan. Lopputuloksena 700 kuvasta syntyi 15 sekunnin video, minusta aika hieno.

Pelkäsin että timelapsen aikana voisi tulla sade – viime päivinä sadekuurot ovat olleet yhtäkkisiä ja kovia. Niinpä laitoin kameralle sydvestin päähän ja menin rauhassa keittelemään aamukahvia.

Alla vielä muutama kuva eiliseltä. Suo on vaihtanut keltaisen ja okran sävyihin, taivas tummiin pilviin. Löysin punaisen koivunlehden – aina yhtä hämmästyttävää, että koivukin voi olla punainen. Maitohorsmissa näkyy jo upeaa ruskaa.