Tarinani

Hei!

Elelen hidasta elämää Linnunradan sinisellä planeetalla, josta juureni löytyvät Salon jokivarsilta Suomen lounaiskulmasta. Onpa minulla rakkaita pintajuuria myös Lapissa, jonka rauhoittavassa sylissä olen saanut 8 vuotta elämästäni ihmisenä kasvaa.

Täällä kirjaan ylös elämäni hetkiä ja teen retkiä luontoon sekä mieleni syövereihin. Aika ajoin karkaan arjesta ajatusmatkalle maailmankaikkeuteen ja sen historiaan, tutkin evoluution sivuja ajassa taaksepäin ja ihmettelen itseäni tämän kaiken osana, piehtaroin musiikin luomassa dopamiinihumalassa sekä piirtelen dinosauruksia.

Muutin Lappiin vuonna 2014 syystä, jota en itsekään silloin ihan tiennyt. Kaipasin vain jotain uutta, jotain raikasta. Se olikin elämäni paras muutos, jolta sain enemmän kuin koskaan osasin edes unelmoida. Vanhat tunkkaiset ja aloillaanolon kerryttämät tomut vaihtuivat puhtaisiin tunturituuliin, rajattoman taivaan taukoamattomaan eloon ja kirkkaisiin jokivesiin. Mieli sai rauhan hiljentyä, silmäni aueta ja hartiat keventyä. Siitä alkoi elämäni suurin matka, joka jatkuu yhä.

Vuodet ovat vierineet, vuodenaikojen rattaat pyörineet ja paljon vettä on virrannut Tenossa, Kitisessä ja Ounasjoessa sekä Kiskonjoessa ja Uskelanjoessa, kun olen saanut pohjoisen hiljaisuuden sylissä löytää sen aidon minäni, jonka olin lapsuuden jälkeen lähes kokonaan kadottanut. Kesällä 2022 palasin juurilleni Saloon mukanani Lapin voimien, ystävyyksien, muistojen, oppien, itsetuntemuksen ja -luottamuksen sekä rauhan lisäksi rakkaimpani – puolisoni ja kissamme.

Nautin hitaasta ja hiljaisesta elämästä ja olen onnellinen, että Lapissa löysin sen elämäntavan itselleni. Haluan elää itseni näköisesti ilman kiireitä ja suorituksia, ja nauttia monin tavoin siitä, että olen sattunut syntymään ihmiseksi tälle planeetalle, tänne pohjoiseen maailmankolkkaan ja tähän maailmanaikaan.

-Jonna

Rakkaita muistoja