Uuden kameran testailua

Tilasin talvella vedenalaiskuvausta varten Olympuksen Tough TG5 -taskupokkarin. Koska Lapissa on talvi vielä toukokuussakin, en ole kuukausiin päässyt kameraa testaamaan veden alla, joten se on odottanut kevätpäiviä yksinkertaisesti pöytälaatikossa.

Eilen kuitenkin otin sen esille ja testailin sitä hiukan. Ensimmäiseksi kokeilin kameran mainostamia ”superlähikuvia”, ja koska kissan naama oli sillä hetkellä juuri superlähellä, siitä oli hyvä aloittaa. 

Metsässä kuvailin superläheltä sammalia, jäkäliä ja kaarnaa.

Kamera otti tarkkoja lähikuvia ilman tarkennusongelmia. Järkkärilläni menee väkisin silmät ristiin, jos sillä koittaa kuvata kovin lähellä olevaa kohdetta.

Karvaiset käävät olivat suloisia.

Iltasella vesilammikon pinta alkoi jo jäätyä, ja siihen oli muodostunut kuplia.

Kotipihalla testasin kameraa veden alla lähteessä. Ihan hyviä vedenalaiskuvia, odotan innolla, että pääsen kuvaamaan kameralla Hopiapohjalampea Ristonmännikössä.

Suurin ongelma oli iljetä laittaa kallis kamera veteen – oli vaikea luottaa siihen, että kamera kestää vettä. Toiseksi suurin ongelma oli lähteen vesi, joka oli niin kylmää, että kättä alkoi nopeasti särkeä. Kameralla itsellään ei ollut ongelmia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s