Kurkistus tupaan

Aurinkoisen lauantain kunniaksi ajattelin esitellä kotiamme muutamalla kuvalla. Nämä ovat niitä postauksia, joita on erityisen ihana katsella joskus vuosien päästä uudestaan itse, kun koti on aikojen saatossa taas muuttunut tai ehkä joissain tapauksissa vaihtunut kokonaan.

Pienessä omakotitalossa, jota asumme, ovat olohuone ja keittiö yhtä ja samaa tilaa. Rakastan tupakeittiöitä, koska sekä olohuone että keittiö ovat kodin yhtä suurta sydäntä. Meillä on myös takka, joka lämmittää mukavasti koko tilaa ja myös makuuhuoneita.

Suurimmat huonekalut, kuten sohva ja aivan mielettömän upea kelohirsistä tehty keittiön pöytä- ja penkkikalusto olivat täällä valmiina.

Tekstiilit taasen olen vuosien saatossa hankkinut pääasiassa Salon mahtavan hyviltä kirpputoreilta. Suosittelen niitä kaikille kirppisten ystäville. Ne ovat ainoa kaupunkielämään liittyvä asia, joita olen kaivannut koko vuoden aikana Lapissa. 

Myös kaikki omat huonekaluni olen ostanut aikoinaan kirppiksiltä Salosta. 

Minulle on paljon merkitystä sillä, mitä tavaroita pidän esillä. Esillä olevien tavaroiden on hyvä edustaa hyviä muistoja ja itselle tärkeitä ja rakkaita asioita. Sen vuoksi esimerkiksi pidän esillä tiettyjä tärkeitä kirjoja, kuten Kalevalaa, kun toisarvoisemmat kirjat pidän hyllyssä verhon takana.

Ikäviä juttuja, kuten roskia tai laskuja ei tule koskaan pitää esillä.

Minulla on kaksi Buddha-patsasta. Ne muistuttavat minua siitä, kuinka pääsin jaloilleni ja aloin löytää todellista minääni uudelleen eron jälkeen pari vuotta sitten. Buddhat muistuttavat minulle myös, ettei universumissa ole olemassa hyvää eikä pahaa, joten mitään ei tarvitse murehtia eikä pelätä.

Työpiste on makuuhuoneessa, mikä on kovasti fengshuin vastaista, mutta tilanpuutteen vuoksi nyt välttämätöntä. Hyvitykseksi pyrin pitämään työpisteen mahdollisimman miellyttävänä. Retkeilytamineet ovat siististi hyllyllä, eikä esillä ole ikäviä papereita kuten laskuja.

Hyvän energian luomiseksi työpisteelle olen tuonut yksityiskohdiksi muun muassa lohikäärmepatsaan ja jalokiviä. Jalokiviä minulla on ympäri asuntoa, varsinkin ruusukvartsia, ametisteja, pyriittejä ja jadea. Kivien merkityksestä voit lukea esimerkiksi Energiakeskus Indigon sivuilta

Makuuhuoneen viihtyvyyttä työpöydästä huolimatta olen koittanut korostaa väreillä. Ja tietenkin siisteydellä. Oli huone mikä tahansa, sen on aina oltava siisti. Tärkeää on, että tavaroilla on oma paikkansa ja pölyt muistetaan pyyhkiä.

Itse suosin kovasti kaappitilaa, hyllyjen edessä olevia verhoja ja pieniä sieviä laatikoita, jotta tarpeellisen arkisen krääsän saa pois silmistä. Tarpeettomasta krääsästä tulee luonnollisesti hankkiutua eroon ja pyrkiä välttämään sen hankkimista ylipäänsä.

Makuuhuoneen värejä meillä ovat vihreä matossa ja keltainen verhoissa. Rahapuu tuo huoneeseen vehreyttä. Minulla ei tosin ennen ole ollut Lapissa kasveja, joten saa nähdä kuinka rahapuu ja olohuoneessa oleva Calathea Medallion selviävät talven pimeydestä.

Talomme seinät ja katto ovat kauttaaltaan paljasta puuta. Puun lämmin väri tuo mielestäni ihanaa kotoisuutta.

Makkarissa seinätilaa hallitsee iso kissa, jonka maalasin joskus vuosia sitten.

Kotiin ei tule enää juuri mitään osteltua. Kohnattuani Salon kirppiksiä pari vuotta tulin ostaneeksi kaiken mitä tarvitsee niin tekstiilien, huonekalujen kuin astioidenkin osalta. Se on ihan hyvä, koska shoppailu ei enää innosta, eikä täällä oikein voi shoppaillakaan juuri muualla kuin Rovaniemellä. Nyt saa vain nauttia kaikista ihanista löydöistä, mitä joskus tuli tehtyä.

Kittilän keskustassa on pari pientä sievää sisustusputiikkia, joissa on kaunista ja jopa ihan kohtuuhintaista tavaraa.

Aina Salossa käydessäni piipahdan kyllä kirppiksillä… Varsinkaan ihania tekstiileitä, kuten verhoja, kaitaliinoja ja torkkupeittoja, ei vain voi olla liikaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s