Joulua kohden

Joulu se sieltä kuulemma on tulossa. Ei siltä tunnu, mutta ei ole tuntunut vuosiin – meillä ei vietetä joulua. Saatan minä vähän siivoilla ja varmaan lämmitetään saunakin, mutta esimerkiksi perinteistä joulupöytää emme laita. Meitä on vain kaksi, turha laittaa paljon ruokaa. Joulutähti minulla on akkunassa sitäpaitsi vuoden ympäri.

Mutta koska luvassa on 4 päivää yhteistä vapaata, on meillä joitakin suunnitelmia leffojenkatselun ja lepäämisen lisäksi.

Kävimme nimittäin viikonloppuna erittäin tehokkaan reissun muaailman navassa eli Kuopiossa. Nyt perheessä on taas moottorikelkka. Koska kelkka oli minun ostokseni, asetin tarkat kriteerit sille, että millainen halusin sen olevan. Halusin nelitahtisen työkelkan, jossa on tuplapenkki ja jota katsellessa ei tule paha mieli. Kuopiosta löytyi Lynx 49 Ranger 600 ACE vuodelta 2013, budjettiin sopivalla hinnalla. Sepä sattuikin hyvin, sillä meillä oli Kuopioon paljon muutakin asiaa.

Olimme pari yötä siskoni ja hänen miehensä luona, missä Mosku nykyään asuu. Tapasimme Moskun tyttöystävän Olgan, sekä muut koirakaverit Lempin, Elsan, Ritun ja Netan. Mosku oli meitä iloisena vastassa ja leikkiä riitti niin koira- kuin kissakavereiden kanssa aamusta iltaan. Mosku oli kuin olisi aina asunut siellä. 
Samalla kun haimme moottorikelkan piipahdimme myös Kodin Terrassa, josta ostin kaksi isoa kassillista tapettia. Löysin suuret määrät mieleisiä kuoseja halvalla. Jouluna saattaakin talon tapetointiurakka edetä, jos viitsityttää.

Mosku ja Olga

Lauantaina illalla veimme siskoni ja hänen miehensä Raskasta joulua -konserttiin. Se oli tosi hieno elämys, vaikka en ole kovin raskaan musiikin ystävä, niin tuosta keikasta kyllä nautin. Kristinusko yhdistettynä hevimusiikkin tuntui jotenkin ihanan väärältä. Onkohan nämä joulukonsertit noteerattu ulkomailla?

Koko kolmen päivän reissu oli kaikin puolin onnistunut. Ajoimme kotiin Kuusamon kautta, ja olimme jopa ihan ihmisten aikaan oman kodin pedissä sunnuntaina illalla. Se oli jälleen niitä hetkiä, että nukkumaan pääseminen tuntui lähes kuolettavan hyvältä, eikä unta tarvinnut houkutella.

Eilen käytiin jo ajelemassa tunnin lenkki kelkalla. Jouluna voisi tehdä ehkä pidemmänkin kiekan, jos on kiva sää. Meiltä on helppo pääsy moottorikelkkareitille ja -urille, kun osaisi vain päättää, että mihin suuntaan lähtee.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s