Viilenee

Helteet näyttäisivät loppuvan. Pitkään se kestikin, että joka päivä oli melkein 30 astetta. Minua ei tunnu lämpö häiritsevän, kuumuus ei ehtinyt minua tuskastuttaa, mutta monia muita on käynyt sääliksi.

Nyt tuulee ihanasti ja on pilvistä. Nukuimme viime yön teltassa miehen tyttären kanssa ja meillä oli oikein jännittävää. Hyvin nukutti molempia mutta en ymmärrä, miksi ulkona nukutun yön jälkeen on aina ihan kammottavan väsynyt? Vaikka olisin nukkunut illasta aamuun häiriöttä kuin tukki, on seuraavan päivän olo kuin ei olisi nukkunut yöllä ollenkaan.

Keski- ja loppukesän ukkoskuurojen väri- ja valomaailma on vuoden hienoimpia. Sinitumma taivas ja vesi, valtavat kuuropilvet, veden vaahtopäät, vehreä vihreä ja maitohorsmien upea purppura muodostavat väripaletin, joka kuuluu vain ja ainoastaan näihin viikkoihin. Ja se kaiken hämärtävä syvä synkkyys joka ukkos- ja sadekuurojen aikaan vyöryy päälle, ja ne arvaamatta läpi pääsevät auringonsäteet jotka kirkastavat hetkeksi kaikki värit hurjimmilleen, oi että!

Onneksi alkaa viikonloppu eikä minulla ole mitään muuta ohjelmaa kuin käydä kävelyillä ja kaupassa.

Muutamia uusia ruokia aion kokeilla. Ostettiin vuoden harkinnan jälkeen nyt sellainen airfryer ja vanhasta uunista on saman tien tullut kattilakaappi. Mies katsoi tuhisevaa airfryeriä ensimmäisellä käyttökerralla ja totesi R2D2:n tekevän meille ruokaa 😂 Airfryerin inspiroimana näytimme miehen tyttärelle Areenasta myös Barbapapa-piirrettyjä. Hyviä ruokia siinä kyllä saa, etenkin pidän siitä että kasviksia saa paahdettua helposti hyviksi ilman hurjaa rasvamäärää. Toissatalvena ostamani smoothie-masiina on ollut melkein päivittäin käytössä alusta saakka ja ruokavalio on parantunut sen avulla paljon – uskon ja toivon, että sama muutos jatkuu airfryerin kanssa.

Pakastin oli päättänyt hajota ja sulaa. Huomasimme sen viime tipassa niin, että ehdimme vielä juuri ja juuri pelastaa lihoja. Käytin yhden illan kypsentääkseni suuret määrät sulanutta mutta vielä jääkaappikylmää lihaa, jotta lihat saattoi valmistaa ruuaksi ja pakastaa uudelleen. Nyt yritämme kuitenkin hopusti syödä niitä pois, en tiedä kauanko kypsä liha pysyy pakastimessa hyvänä.

Minulla onkin ollut aikomus lopettaa lihansyönti kokonaan kunhan saamme pakastimen viimeisistä hirvistä ja lampaista tyhjäksi, ja nyt pakastin päätti kai hieman vauhdittaa tätä prosessia. Vatsa voi huonosti kun syö lihaa nyt melkein joka päivä. En malta odottaa että lihat on syöty eikä sitä tarvitse enää syödä.

Kesäloma häämöttää jo, pari viikkoa enää 💚 Onneksi meille tulee talonvahti siksi aikaa kun olemme matkalla, niin voimme olla täysin huoletta poissa. Se on tosi iso juttu. Pitääkin huomenna soitella Kiteelle ja varmistaa majoitus. Rokuan majapaikka on jo maksettukin, ja ehkä myös paluumatkalle Kuopion ja kodin väliin voisi jonkin uuden yöpaikan katsoa. Ehkä vaikka Manamansalosta?