Miniloma Hetassa

Lapin-vuosien aikana meillä on silloin tällöin ollut tapana viettää minilomia Lapin eri kunnissa. Sodankylästä teimme viikonlopun matkan Savukoskelle ja Inariin ja Karigasniemeltä Skoganvarreen. Mökkiöitä on tullut vietettyä myös Aavasaksassa, Simossa, Hossassa ja nyt uusimpana listalle saatiin Hetta. Sinne lähdimme kaveripariskunnan kanssa.

Meillä oli varattuna Ounasloman mökki pienen joen rannalta. Ennen mökille menoa kävimme tosin nälkäisinä syömässä pizzat Kahvila Peurassa Tunturi-Lapin luontokeskuksessa, joka myös sijaitsee Hetassa. Olipa hyvät pizzat! Ei voi kuin suositella. Itse söin elämäni toisen kasvispizzan (yritän noudattaa kasvis- ja vegaaniruokavaliota) ja pizza oli äärimmäisen herkullinen. Muukin seurue vaikutti tyytyväiseltä, lähdimme ravintolasta hyvillä mielin kaupan kautta kohti mökkiä.

Mökille hetken aikaa asettauduttuamme oli aika vielä pienen iltaretken. Ajelimme ensin Paljasselälle, jota suositeltiin mökin vieraskirjassa.

Ounastunturi Paljasselältä nähtynä

Kävelykohteeksi valitsimme Jyppyrän mutta koska luontopolku oli suljettu, piti sinne kiivetä laskettelurinnettä pitkin. Näin reitti oli aika paljon lyhyempi, mikäs siinä.

Maisema Jyppyrältä

Jyppyrältä laskeutumisen jälkeen oli aika noutaa kaupasta vielä aiemmalla kierroksella unohtuneet asiat ja vetäytyä mökille iltaa viettämään. Kävimme kaverin kanssa kastautumassa Ounasjärvessä, mutta vesi oli todella kylmää! Uimaan ei voinut jäädä.

Aamulla sen sijaan kokeilin laskeutua mökin vieressä virtaavaan jokeen, ja sen vesi olikin yllättävän lämmintä. Siinä pulikoin hyvän tovin, ai että, se oli ihanaa. Kesä tuntui kunnolla ensimmäistä kertaa. Harmittamaan jäi vain se, etten ollut ottanut snorkkelia ja vedenalaiskameraa mukaan. Joen vesi oli kirkasta ja siellä kasvoi vehreitä kasveja. Miten ne näin aikaisin kesästä jo niin vehreitä olivat?

Seuraavatkin mökkilomat on jo varattu, heinäkuulle Hossa ja elokuulle Kitee. Kiteellä meillä tosin on melkeinpä kartano varattuna, siellä odottavat melkoisen hienot puitteet.

Kesän snorklauskauden korkkasin Ounasjoessa eilen. Hyvin pystyy jo vedessä olemaan, tällä viikolla tarkoitus on lähteä tutkimaan Saivojärveä aiempaa perusteellisemmin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s