Takatalven lintuja ja metsäkuvia

Yöllä tuli viitisentoista senttiä lunta, ja nyt näyttää aivan lokakuulta. Minulle on aivan sama vaikka olisi tullut metri niin kauan kun vain joki pysyy auki. Uimakausi on alkanut, eikä se lopu ennen syksyn jäitä.

Takatalvi toi pihalle valtavat määrät lintuja. Järripeippoja, peippoja, viherpeippoja, keltavästäräkkejä, västäräkkejä, laulu-, räkätti- ja punakylkirastaita, sinirintoja, liroja, rantasipejä, punatulkkuja, tali- ja sinitiaisia, telkkiä, haapanoita, sepelkyyhkyjä, pajusirkkuja… Ja sitten oli jotain kirvisiä mutta en ole varma että oliko metsä- vai niittykirvinen lajina. Aamupäivä meni kuvatessa ikkunasta kaikkea mikä pihalla liikkui.

Kävin metsässä katsomassa pikkujoen tulvaa. Olin varma että metsänpohja tulvisi ja että rakkakin olisi veden alla, mutta mitä vielä. Ei siellä tulvaa ollut juurikaan. Mutta muutoin kyllä oikein kaunista enkä muista, milloin viimeksi olisin ollut metsässä. Ainakaan ilman lumikenkiä.

Kumisaappaat ovat huikea keksintö. Saa metsästäkin nautittua kunnolla kun ei tarvitse katsoa eteensä tai pelätä sukkien kastumista.