Tonttulaa ja Arcandiaa ihmettelemässä Levillä

Tänään oli harmaa ja pilvinen päivä, lunta on tihuuttanut enemmän tai vähemmän aamusta saakka. 

Päätettiin lounaan jälkeen lähteä Leville ajankuluksi hieman katselemaan paikkoja. Ensimmäisenä ajettiin jo tuttuun paikkaan, Tonttulaan, jälkkärikahville ja -pullalle. Siellä oli kaunista ja rauhallista, en ole jouluihmisiä, mutta mukavaa oli kyllä. Kaiuttimista soi Raskasta joulua

Juotiin rauhassa kahvit ja mehut. Pomadamunkin päällä oli pieniä vaahtokarkkeja ja nonparelleja. Sitten katseltiin hieman myymälän valikoimaa, ja taisi sieltä yksi huskykin mukaan tarttua. Lopuksi käytiin vielä Joulupukin työhuoneessa jättämässä pukille terveiset ja lahjatoiveita. Pukki ei itse ollut paikalla.

Tonttulasta ajeltiin itsellemme kokonaan uuteen paikkaan, Levin toiselle puolelle Arcandiaan. Osuttiin paikalle sattumalta avausminuutilla, eikä sielläkään ollut muita. Paikka oli vaikuttavampi kuin mitä olin odottanut. Tekemättä aikoinaan jääneen elokuvan lavasterakennukset oli valaistu hienosti, samoin ympärillä oleva metsä. Ulkona soi elokuvamainen, mahtipontisen komea musiikki ja paikassa oli todella hieno, suorastaan jylhä tunnelma. Kuin olisi itse ollut keskellä elokuvaa. Tuntui mukavalta saada kokea se melkein yksityisesti, kun ketään muuta ei ollut missään. Hetken aikaa pihalla pyörittyämme menimme sisälle kahvilaan, jossa joimme vielä kuumat kaakaot ja vaihdoimme muutaman sanan paikan työntekijän kanssa.

Kohta lähdetään vielä kodalle nakkeja paistamaan illan ratoksi.

On mukavaa kun elämä on tällaista rauhallista ❤