Havaintoja

Lintulaudasta oli pudonnut pohja. Sain sen korjattua pienillä kulmaraudoilla ja ruuveilla, mutta pönttöä pitää tuunata vielä lisää, jotta vesi pääsee jatkossa valumaan läpi sen pohjasta. Välillä sataa vaakatasossa, joten vettä sinne väkisinkin välillä päätyy. Pitää suunnitella jonkinlainen viemäröinti siihen. 

No joka tapauksessa, lintulautaa akkukoneella korjaillessani seurailin sivusilmällä lintuja, jotka kävivät hakemassa siemeniä uunivuoasta (olin laittanut sen aamulla hätävaraksi kun huomasin lintulaudan hajonneen). Yhtäkkiä äkkäsin, että uunivuoassa istui kuusitiainen. En ole nähnyt kuusitiaista koskaan Lapissa. Sähäkkä kaveri oli, ei ollut kellään muulla asiaa hänen uunivuokaansa. 

Suu vaahdossa kerroin uutisesta miehelleni ja sanoin, että kuvittele, tätä menoa meillä on kohta lintulaudalla varmaan töyhtötiainen! Hän ei ole lintuharrastaja, joten pointtini saattoi mennä hieman ohi.

Alkuviikolla jäät melkein lähtivät, vettä satoi paljon jään päälle ja siihen aukesi uusia aukkoja. Jonkun katiska purjehti virran mukana hitaasti ohi kelluvasta Mehukatti-purkista päätellen… Minne lie jo kerennyt. Olisin noukkinut talteen, mutta joki on rannoilta jäässä useamman metrin.

Lumet sulivat samoissa vesisateissa melkein kokonaan.

Kuu on ollut upea viime aikoina, ja eilen kaupasta kotiin ajellessa oli revontulikaarikin hetken näkyvissä.

Olin perjantaina yötä Ylläsjärvellä, ja siellä sain ystävän kanssa paitsi parantaa maailmaa illalla, myös seurata auringonnousua aamulla. Olimme Ylläsjärven rannalla juuri oikeaan aikaan, odottelimme ehkä puolisen tuntia taivaan värejä ihaillen, kunnes aurinko alkoi nousta metsän yläpuolelle. Oli todella hämmästyttävää nähdä, että aurinko nousi aivan silmissä, kunhan siitä oli ensimmäinen pikkiriikkinen pilkahdus tullut näkyviin. Vain minuutteja myöhemmin koko tulipallo näkyi. Koitin mielessäni hahmottaa, että eihän aurinko tosiasiassa noussut, vaan maapallo pyöri (pyörii) avaruudessa vimmatusti.

Pääkuvassa Veli-kissa katselee aamunkoittoa joella. Alla lisää kuvia tältä viikolta.

Niin paljon ei jää sulanut, että olisi vielä päässyt uimaan.
Kuusitiainen uunivuoassa.

Kohta syödään ja sitten ehkä saunotaan.

Tähtitaivaasta näyttäisi tänä iltana tulevan kirkas.

Tekisi mieleni hankkia parempi objektiivi tähtitaivaan kuvaamiseen.