Nummijärven ahvenet, Salo

Salon ja Someron rajalla olevalla Nummijärvellä on yksi Salon virallisista uimarannoista. Järven vesi on hyvin kirkasta verrattuna suurimpaan osaan seudun järvistä. Kävin kurkkaamassa Nummijärveen eräänä tuulisena ja viileänä aamuna heinäkuussa.

Tuuli oli jatkunut jo jonkin aikaa ja sekoittanut varmaankin vettä jonkin verran, eikä aurinkokaan tosiaan näyttäytynyt, mutta pinnan alla oli mukava viettää pieni tovi kaloja katsellen.

Joukossa oli yksi isompikin raitapaita, mutta muutoin kalat olivat pieniä. Uteliaita, mutta eivät aivan lähelle päästäneet.

On luksusta joskuskin saada laskeutua veteen ihan oikealta uimalaiturilta, eikä aina jostain puunrunkojen, kivien ja ruovikon yli lorkkimalla.

Potkiskelin pienen matkaa rantaviivaa pitkin, mutta kovin pitkää tutkimusretkeä ei voinut uimarannalta pois tehdä, koska ympärillä on mökkejä.

Vesi oli ilmeisen korkealla, kun pinnan alla tuli vastaan lepän oksia.

Nummijärvi oli mahtava kokea, ja uimareissu äidin kanssa aikaisin aamulla aloitti päivän loistavasti. Todennäköisesti en tänne kuitenkaan tule ihan äkkiä palaamaan – hiekkapohjainen uimaranta, josta ei juuri pidempiä lenkkejä voi mökkien vuoksi tehdä, on aika äkkiä nähty. Mutta kuten sanoin, oli mukava nähdä tämäkin paikka!