Luontokuvia

Tässä muutama kuva asioista joita äsken kävelyllä näin.

Huomasin suolla kaksi merkillistä möhköä, jotka eivät siellä yleensä ole olleet. Hetken päästä möhköille nousi päät, ja tunnistin mitä ne olivat. Ihana kurkipari, lienevät samat linnut joiden laulu aamuöisin kiirii usvan joukossa pitkin kairaa.

Loppukesän vino auringonvalo luo aivan omanlaistaan tunnelmaa. Värit ja muodot tulevat upeasti esiin kaikessa kasvustossa ja vesillä.

Myös taivaalla on näihin aikoihin vuodesta aina erityisen hienoja väreja ja muotoja. Ukkosmyrskyjä ei tänä kesänä ole osunut kohdalle vielä ainuttakaan. Muutenkin kaikenkaikkiaan ollut hienot kelit tänä kesänä.

Näin se ruska joka vuosi alkaa. Yksittäiset koivunoksat siellä täällä muuttuvat keltaiseen. Kotimme vastarannalla on sama koivunoksa (ei kuvassa) taas jo keltaisena, joka viime kesänäkin oli ensimmäinen. 

Tätä alla olevaa näköalaa päivittäin katsellessani mietin aina kuinka onnekas olen, kun saan liikkua tällaisessa maisemassa ihan arki-iltalenkillä. Tässä samassa maisemassa talvi-iltaisin seison kuuntelemassa musiikkia ja katsomassa linnunrataa.

Sitten vielä pari lintukuvaa aamupäivältä. Tämän ensimmäisen uskoisin olevan tiltaltti (eikä pajulintu?). Heikäläisiä pyöri tänään männyssä useita tunteja.

Tästä seuraavasta en ole ollenkaan niin varma. Olisiko nuori leppälintu? Leppälintuja täällä ainakin on pyörinyt. Myös sinirintoja on, mutta luulisin sillä olevan selkeämpiä kuvioita, vaikka onkin nuori yksilö. Tämä kaveri oli lyöttäytynyt tiltalttien (?) porukkaan.

Tulin juuri lenkiltä ja kävin uimassa. Upea keli, lämmin. Sisko tulee kohta yökylään ❤