Pikku-Valkee, Somero

Somerolla lähellä Salon rajaa lainehtii kirkasvetinen järvipari, Pikku- ja Iso-Valkee. Iso-Valkeen alueella on luontopolkukin ja se on jollakin lailla retkeilijöiden tiedossa, joten valitsin tällä kertaa kohteekseni Pikku-Valkeen. Ajelimme kohteeseen Kiikalan kautta, ja tie perille oli kuin kärrypolku. 

Polku johti kääntöpaikalta rantaan. Laineilla joku oli soutuveneellä liikkeessä, vastarannalla oli mökkejä. Vesi oli ihanan kirkasta, ja vaikka rantaviivalla oli kasvihöttöä, oli siellä alla hiekkapohja. Kävelin crocsit jalassa kasvihötön yli ja heitin sitten kengät rantaan, kun jalkojen alla oli mukavaa hiekkaa.

Sitten pinnan alle!

Ranta syveni nopeasti, ja jo muutaman metrin päässä rannasta oli ulpukoita, joiden varret olivat vähintään kaksi kertaa korkuisiani, varmaan korkeampiakin.

Ahvenia olikin lopulta iso parvi. Aika pieniä olivat, mutta mukavasti pörräsivät siinä lähellä. 

Kova tuuli oli hieman tainnut sekoittaa vettä. Miltähän täällä näyttäisi vaikkapa lokakuussa?

Kevyen tuulen värisyttämä veden pinta näyttää upealta alta päin katsottuna.

Tämä yksi ahven oli muita isompi ja tuli minua tutkailemaan juuri ennen kuin olin nousemassa pois vedestä.

Pikku-Valkee ei pettänyt odotuksia! Itse asiassa ahvenparvi ja ulpukat tekivät maisemasta odotettua mielenkiintoisemman. Kävin nimittäin viime kesänä Iso-Valkeen puolella, ja siellä hiekkarannan maisemat olivat yksitoikkoisempia. Toki sielläkin on käsittääkseni monta eri kohtaa mistä veteen voisi mennä.