Saivojärvi, Kolari

Piipahdin kesällä 2019 Saivojärvessä kolme kertaa – ensimmäisen kerran sateisena päivänä, kaksi jälkimmäistä kertaa auringosta nauttimassa. Olin saanut vihiä tästä paikasta Instagramin kautta, sillä olin törmännyt siellä kuvaan jossa ratsastettiin hevosilla järven rannalla, ja järvi näytti todella kirkkaalta.

Laitoin viestiä kuvan julkaisseelle naiselle ja kysyin, mikä paikka on kyseessä. Ei mennyt kauaakaan ennen kuin lähdimme sitten tätä Saivojärveä katsomaan, mies lähti mukaan seuraksi vaikka jättikin sateisen päivän uimatouhut minulle.

Saivojärvi sijaitsee Hannukaisissa autotien vieressä, ja sen kohdalla on iso P-aluekin sekä infotaulu. Mikään salainen paikka ei siis ole kyseessä. Järvi on aika pieni, sen ympäri olisi helppo kävellä, ja sen aion tulevana kesänä tehdäkin mielenkiintoisinta snorklauspaikkaa etsien.

Sadepäivän kuvat ovat nuhjuisia (Olympus oli hämärässä hätää kärsimässä), joten laitan nyt mukaan vain näitä kauniiden päivien kuvia. Yllä oleva kuva on otettu parkkipaikan tuntumasta.

Pinnan alla maisema muuttuu pienelläkin matkalla. Paikoin on pelkkää kivikkoa (ja roskia), sitten aivan vieressä kuitenkin kaunista hiekkapohjaa, hakopuita ja rantakasvejakin. Mistähän hakopuun nimitys on peräisin?

Tien ja parkkipaikan läheisyys pitivät minut henkisesti hieman varpaillaan vedessäkin, mutta kyllä täälläkin pääsi oikein mukavaan vedenalaisen rauhan tunnelmaan. Tulevana kesänä aion tutkia järven vastarantaa, josta on matkaa tielle ja siellä voisi siten olla vieläkin rauhaisampaa. Aion etsiä rannasta paikkoja joissa olisi kasveja ja hakopuita, toiveissa törmätä kaloihin. 

Saivojärvessä en ole kuvannut vielä muiden kuin Olympuksen kanssa, joten odotan kovasti että pääsen parempien kameroiden kanssa sinne. Viime kesän Saivojärvi-reissuilla en saanut lainkaan kaloja seuraksi, toivottavasti tänä kesänä kävisi parempi tuuri.