Kevättilannepäivitys

Hanki on painahtanut. Lintulaudan alla näkyy jo puolukkamätästä, ja pari kivenkärkeä on tullut pihamaalta näkyviin. Ylösalaisin olevan veneen päällä on kuitenkin vielä 30cm lunta (kaivoin venettä esille nähdäkseni sen), ja kaiken kaikkiaan piha ja etenkin metsä on edelleen lumen vallassa lukuun ottamatta aurattuja alueita, jotka ovat sulia ja myös jo kuivia. 

Kävin eilen lumikengillä rantatörmää katsomassa. Lumi on tosiasiassa jääsohjoa. Joen jää näyttää lähes täydellisen yhtenäiseltä ja valkoiselta, vain parissa paikkaa näkyy tummia läiskiä siellä, missä ojat laskevat jokeen. Vastarannan rinteillä on muutamia lumesta paljaita läiskiä.

Koskipaikat näyttäisivät olevan sulia esimerkiksi Könkäällä ja Tuomikosken kohdalla pitkänkin matkaa.
Jäällä ei ole aikoihin näkynyt juuri kulkijoita, vain pari hiihtäjää tällä viikolla.

Ojarumpuja on käyty aukomassa ja tietä sorastettiin eilen pahimpien vastailmestyneiden reikien ja pomppujen tasaamiseksi. Tulvahuippuennustetta on siirretty toukokuun puolivälistä kesäkuun alkuun.

Joutsenia ja kurkia on näkynyt ja kuulunut jo useasti. Lisäksi on näkynyt metsähanhia, järripeippoja, piekana ja ampuhaukka. Varis lenteli muina lintuina ylitseni toissapäivänä ja hänellä oli jokin aarre nokassaan.

Riekoista moni on vaihtanut jo päähänsä ruskeat höyhenet. Jäniksiä en ole nähnyt vähään aikaan, iltaisin on jo valoisaa kuin päivällä.

Lenkkimaisemissa on paikoin soilla nähtävissä jo mättäiden paljaita lakeja. Pelloilla ei näy vielä paljaita paikkoja.

Yllä oikealla olevan parivaljakon löysin lenkillä käydessäni. Pysähdyin ihmettelemään kuinka ihmeellistä on, että kasvin verso ja linnun sulka ovat niin saman näköisiä.

Riekon höyhen oli tarttunut oksan päähän kuin valkoiseksi lipuksi. Talvi alkaa antautua?

Viikko meditaatioharjoituksia on takana. Teen harjoitukset aina nukkumaan mennessä niin, että saa siitä sitten saman tien nukahtaa. 

Suosikkini on Spotifysta löytyvä seitsemän osan sarja, jossa käydään chakrat läpi ja energisoidaan niitä. Välillä on vaikea pysyä hereillä kruunuchakraan saakka. Ainakin harjoitukset ovat vaikuttaneet uneen – olen alkanut nähdä pitkiä ja monimutkaisia unia joka yö ja nukkua yöni heräämättä vähääkään yön aikana, vaikka nyt on jo valoisaakin yöllä. 

Tähän mennessä olen nähnyt unia aivan satunnaisesti (pari kertaa kuussa) ja heräillyt ainakin kerran, pari yössä, joskaan en yleensä mitenkään pitkäksi aikaa. Myös suden hetket ja ajoittain pitkäänkin jatkunut pyöriminen ennen nukahtamista ovat jääneet pois kokonaan, mitä arvostan suuresti.

Seuraavaksi aion pihamaalle hiukan nurkkia siivoamaan. Aion esimerkiksi viedä lumikolan kesäteloille sillä uhallakin, että huomiseksi on luvannut koko päivän lumipyryä.

Potkukelkka hajosi kun katolta putosi lunta siihen päälle, vaikka olin varma, että se olisi ollut räystään alla suojassa. Sillekin raadolle pitäisi jokin kohtalo keksiä.

Ulkona on lämmintä 5 astetta ja keli on onneksi aika hieno.