Peippo

Maanantaina oli tosi lämmin päivä, melkein kymmenen astetta. Lunta suli paljon, mutta edelleen sitä on metri. Seinänpielustat edes ovat sentään kuivuneet, ja piharakennusten peltikatoilta ovat lumet tulleet alas.

Ely-keskus on käskenyt varautua pahoihin tulviin, jopa yhtä pahaan kuin ”legendaarinen vuoden 2005 suurtulva”, josta olen kuullut paljon puhuttavan.

Tulvahuippua ennustetaan toukokuun puoliväliin tai siitä eteenpäin. Lähtisin silloin mielelläni etelässä käymään, mutta ehkä parempi olla kotona valvomassa ja näkemässä mitä tapahtuu. Niin kauan kuin vesi ei tule sisälle, se voi olla ihan mielenkiintoinenkin kokemus. Mottiin jäämme todennäköisesti, sillä meille johtava tie on katkennut pienemmistäkin tulvista kuin vuoden 2005 suurtulvasta.

Sillon tulvavesi jäi kuulemma metrin päähän talostamme…

Jänikset ovat lisääntyneet. Yhtenä iltana yhdentoista maissa niitä oli ruokintapaikalla kolme. Niin, täällä on valoisaa vielä yhdeltätoistakin. Yöttömän yön alkuun ei ole montaa viikkoa. Luojan kiitos.

Luojan kiitos kesä on edessä.

Joutsenia näkee ja kuulee jo päivittäin, mutta joen jää ei meidän kohdaltamme ole inahtanutkaan vielä. Märältä hanki joella kyllä näyttää, ja olen nähnyt joidenkin koskipaikkojen auenneen.

Eilen saapuivat peipot.

No, Kuopio Rock todennäköisesti peruuntuu. Harmittaa, mutta minkäs teet. Jospa sitten marraskuussa edes pääsisi Nightwishin näkemään ulkomailla, tai jos sekin siirtyy, niin on meillä ainakin liput, jotka sitten käyvät varmasti silloin kun keikka on. Onneksi emme olleet ostaneet lentolippuja tai varanneet hotelleita vielä, meillä on vain keikkaliput.

Vaikka Kuopion-keikkaa ei tulekaan niin haluan tehdä Itä-Suomen kierroksen joka tapauksessa. Olen unelmoinut sen kulmakunnan snorklausreissuista aivan liian pitkään jättääkseni ne välistä, vaikka keikalle ei samalla reissulla pääsekään. Hossan kautta Kuopioon ja Kiteelle… Ai että. Löysin myös tästä läheltä yhden uuden todella kiinnostavan kohteen, joka ilmakuvassa näyttää kirkkaalta ja sen pitäisi olla myös melko helposti saavutettavissa.

Kunpa vain lumi sulaisi ja kesä tulisi, niin pääsisi taas pinnan alle.