Kuudes kuukkeli ja muuta korona-ajanvietettä

Koko talven ajan on ruokintapaikalla käynyt neljä kuukkelia. Alkuviikolla mukaan liittyi viides, ja tänään vielä kuudes ❤

Ja koska koronan takia elämä on vielä piirun verran hiljaisempaa kuin normaalisti (rehellisesti sanottuna arkeni ei kyllä ole merkittävästi muuttunut, en talvisin muutenkaan käy juuri missään) niin päätin ottaa kuvan kaikista kuudesta kuukkelista.

Urpiaisetkin ovat löytäneet tiensä ruokintapaikalle tiaisten ja punatulkkujen seuraksi. Myös taviokuurnia on ollut pihalla nyt monia. Naaraat ovat paljon koiraita rohkeampia. Alla olevassa kuvassa naaras pitää silmällä männyn juurella astelevaa kissaa (kissa seuraavassa kuvassa).

Tässä vielä lisää tärkeitä kuvia kissasta:

Kissa on yksi mun elämän keskipisteistä muutenkin, mutta etenkin näinä aikoina häntä kyllä passataan edestä ja takaa vielä aiempaa enemmän, jos se on edes mahdollista. Talo on hiljainen, piha on hiljainen, mihinkään ei saisi tai ainakaan missään nimessä kannattaisi lähteä. Nyt on hyvin aikaa palvella kissaa.

Kävelyllä olen toki käynyt myös.

Illat ovat nyt sen verran valoisia, että olemme saaneet näköyhteyden jänisnaapuriimme, joka on jäljistä päätellen pyörinyt pihalla koko talven. Annoimme hänelle nimeksi Nöpö-Felix. Valitettavasti kamera ei illan hämärässä pystynyt tarkentamaan, mutta ehkä ajan mittaan saan hänestä paremmankin kuvan.

Tänään heinäkoria täyttäessäni havahduin siihen, että taivaalta kuului lentokoneen ääni. Ja kone siellä tosiaan lensi. Siitä tuli hieman aavemainen olo. Finnair ei tietääkseni enää lennä Kittilään eikä Ivaloon, ja käsittääkseni muutkin yhtiöt ovat vähentäneet lentoja rajusti – ja onhan Suomen rajatkin nyt suljettu. Kukahan siellä lensi?

Räystäiltä tippuu vesi.

Olen ostanut kotiin ruokaa, ettei tarvitsisi käydä kaupassa usein. Eilen ilmoitettiin että monet hiihtokeskukset, myös Levi, suljetaan ensi viikon aikana. Ryysis kaupassa varmaan helpottaa sen jälkeen niin, että kun siellä pitää käydä niin ei ainakaan joudu painimaan väkijoukossa.

Onneksi ruuan pitäisi Suomessa riittää.

Kiinassa ei ole enää pariin päivään ollut uusia koronatapauksia. Suomessa on kuitenkin vielä valmiustila esimerkiksi Uudenmaan eristämiselle. Levilläkin koronaa on ollut.

Jospa toukokuuhun mennessä pahin rytinä helpottaisi.