Kuvailua Kultalähteessä

Salon Kiikalassa oleva suojeltu Kultalähde on hieno paikka, jonne on tullut vuoden sisään palattua jo useita kertoja. Lähteessä uiminen on kielletty ja nyt kun asiaa ajattelen, niin ei kyllä olisi muutenkaan ehkä viisasta uida vanhassa uhrilähteessä – kuka tietää mikä henki siellä elää. En Lapissakaan uskalla enkä halua uhrilähteissä uida.

Mutta, Kultalähteen rannat ovat niin äkkisyvät, että rannalta kykkimällä on mahdollista ottaa pinnanalaiskuvia painamalla vain kameran veden alle. Tällä kertaa mukanani oli ensimmäistä kertaa parempi kamerani, jonka olin laittanut kuvauspussiin ja pääsin näkemään millaista kuvaa sillä Kultalähteestä saa.

Sää oli valitettavasti pilvinen, ja lähde sijaitsee lisäksi korkean metsän keskellä, joten missään valokylvyssä ei näitä kuvauksia päässyt tekemään. Ehkä jos menisi aurinkoisen päivän keskipäivällä niin se voisi onnistua.

Muutamia hyviä kuvia tuli kuitenkin.

Alla olevassa kuvassa pohjan kivet näyttävät hehkuvan melkein ihmeellisen vihreinä. Liekö jotain levää joka noin tyrmiän väristä on?

Tällä retkellä olimme liikkeellä mieheni, siskoni ja hänen ystävänsä kanssa ❤