Valoisa päivä

Tänään aurinko näkyi ensimmäistä kertaa kunnolla pihalle. Sitä ei voinut olla huomaamatta, ja säteet olivat kirkkaat, vaikkakin oranssit. Ne värjäsivät lumihankea ja koivuja oransseiksi ja saivat ne hohtamaan. Linnutkin näyttivät kuin sädehtivän auringossa.

Pidin lounastauollani muutaman minuutin happihyppelyhetken jäällä. Hanki kantoi hyvin, kun seurailin omia lumikenkäjälkiäni ja miehen kelkanjälkiä. Rantatörmällä paistava aurinko näkyi kauneimmillaan.

Linnut kärkkyivät pähkinöitä ja istahtivat välillä kameran päälle niitä vaatimaan.

Päivä on jo yllättävän pitkä. Pari viikkoa sitten tilanne oli aivan erilainen. Nyt valo alkaa lisääntyä yhdeksän jälkeen aamulla, ja hämärää tulee vasta neljän maissa.

Suunnittelemme etelänmatkaa hiihtolomaviikolle. Ihana ajatus päästä nauttimaan etelän keväästä helmikuun puolivälissä! Kissallekin järjestyi jo paras mahdollinen hoitaja, mikä on kaikkein tärkeintä, koska ihana loma onnistuu vain jos tietää varmaksi että kissalla on kotona asiat hyvin.

Illaksi on luvannut ihan hyviä revontulimahdollisuuksia, joten täytyy toivoa taivaan pysyvän kirkkaana. Itse käytän sellaista sovellusta kuin Northern Eye. Sen revontuliennusteet tuntuvat minusta pitävän todella hyvin paikkansa, ja sovellus on myös sen verran simppeli, ettei tarvitse olla mikään rakettitieteilijä osatakseen lukea sitä. Sovellus näyttää revontulet jopa kartalla, mutta se ei mielestäni ole kovin luotettava (niin kiva kuin ajatus olisikin). Katson sen sijaan sovelluksen KP-Forecast-lukuja. Jos ne näyttävät kahta, jotain näkyy kyllä, mutta jos luvut ovat kolmea tai siitä ylöspäin, niin sitten on jo jotain varsin hienoa todennäköisesti luvassa. Sovellus korostaakin näitä parempia lukuja oranssilla värillä, ollen siten vieläkin helpommin tulkittava. Superlukemat KP5 ja KP6 sovellus näyttää punaisella.

Edit klo 20:10: Tässä vielä revontulikuvia tältä illalta Lompolon suunnilta.