Kesäloma 2019

Enpä tiedä onko vielä yhtenäkään kesänä tullut vietettyä niin antoisaa ja monipuolista kesälomareissua kuin mikä eilen päättyi. Lomaa oli kaksi viikkoa, ja ensimmäiset päivät vietettiin kotona ennen matkalle lähtöä. Sen jälkeen oltiin viikonloppu Kuopiossa, sitten muutama päivä Salossa ja viimeinen päivä Kökarissa. Väliin mahtui vielä päiväretki Raaseporin linnallekin.

Tässä kuvia reissusta lyhyin tekstein. Kökarista kirjoitan kokonaan oman juttunsa ❤

Kuopion Vehmersalmella olimme siskoni maatalouslomittajina. Hoidettavana oli muun muassa kanoja, kaneja ja koiria. Lampaita tarvitsi vain pitää silmällä.

Yhtenä päivänä poikkesimme katsomaan Juankosken ruukkia, ja kävimme myös kiertämässä luontoreitin Vanhansahansaarella.

Salossa kävimme parhaan ystäväni kanssa katsomassa Kiikalan Kultalähdettä. Kultalähteessä uiminen on kielletty, mutta laitoin kameran rannalta pinnan alle. Siellä oli todella kaunista!

Uimassa kävimme läheisellä Iso-Valkeella Someron puolella. Sielläkin oli tosi kirkas vesi.

Teimme vanhempieni kanssa rättisitikalla ilta-ajeluita Salon maaseudulle Perttelin ja Kiikalan alueilla. Viljapellot olivat kauniin kultaisia ja tuoksuvia. Ihanaa kotiseudun maisemaa ❤

Palasin myös Uhrilähteelle Vaskiolla. Lähteen kirkas vesi oli niin kylmää, että kättä alkoi särkeä, kun nappasin muutaman kuvan pinnan alta.

Äidin kanssa kävimme katsomassa Sahankulmankosken kiviraunioita Kiskossa. Viidakkoisen kesäasun saanut paikka oli ihanan salaperäinen.

Ihmeellisesti Salon maisemat toivat paikoin mieleen Provencen laventelipeltoineen!

Instagramin kautta olin saanut vinkin, että Kuttilankoski Vaskiolla on hieno paikka myös. Sinne oli helppo löytää, ja kävimmekin sitä ihastelemassa vanhempieni kanssa. Vesi oli vähissä, mutta paikka oli erikoisen kaunis kallioineen.

Loman alkuvaiheessa olimme Kuopiossa käyneet katsomassa Beast in Blackia. Tämän innoittamana halusin lähteä käymään Raaseporin linnassa, jossa Blind and frozen -kappaleen musiikkivideo on kuvattu.

Linna oli komea retkikohde. Musiikkivideota on kuvattu sisäpihalla ja käytävillä.

Viimeinen Salo-retki tällä reissulla suuntautui Särkisalon Ulkoluotoon. Lähdimme mieheni kanssa näkemään Vårdkasbergetin näköalan omin silmin, ja olihan se upea!

Vårdkasbergetillä oli myös isoja luolia.

Vanhinta siskoani tapasin siis Kuopiossa, ja keskimmäistä sitten Kökarissa. Olimme Kökarissa vain vuorokauden, mutta se oli todella upea vuorokausi snorklausretkineen kaikkineen. Kirjoitan siitä ihan oman juttunsa, kuviakin tuli melko paljon otettua.

Kotimatkalla vietimme yön Pudasjärvellä aivan ihanalla paikalla sijaitsevalla Livojoki Campingilla, jossa meillä oli pikkuruinen mökki joen törmällä. Siellä yövymme ehdottomasti jatkossakin aina kun se suunnitelmiin sopii.

Nyt on paluu arkeen tapahtunut ja ensimmäinen työpäivä on takana. Kotona oli kaikki hyvin ja reissusta hyvä mieli. Etelänmatkojen jälkeen on aina hieman haikea olo, kun mieli ja sydän ovat kahdessa niin eri maailmassa, kotona Lapin rauhassa ja juurilla Salon jokinotkoissa. Sama toistuu aina, kun itse palaa Salosta kotiin tai kun Lapissa vierailulla ollut perhe lähtee takaisin etelään. Pari päivää menee tottuessa, sitten arki asettuu taas mukaviin uomiinsa. 

Joka tapauksessa, pilkkeenä silmäkulmassa minulla on jo seuraava retki etelään ❤