Lomapäiviä Kuopiossa

Ajelimme toissapäivänä mieheni kanssa siskoni luo tänne Vehmersalmelle. Tästä olisi pian tarkoitus jatkaa matkaa Saloon, mutta tämä viikonloppu vietetään täällä.

Eilen illalla olimme mieheni, siskoni ja hänen miehensä kanssa Kuopio Rockissa. Siellä esiintyi Beast in Black, jota itse menin aivan ensisijaisesti katsomaan. Pääsimme hyvin lähelle lavaa, kun menimme sinne paikoillemme jo tuntia ennen keikkaa. Keikka oli värisyttävän hyvä. Välillä piti kuunnella oikein silmät kiinni ja nauttia.

Keikan jälkeen meille sattui aivan uskomaton juttu. Olimme kävelemässä Väinölänniemestä keskustaan, ja olimme juuri ohittamassa kirkkoa, kun meitä vastaan kadulla kipitti liito-orava. Se oli aivan käsittämätöntä. Pakko siis mainita, että meitä oli neljä ja olimme kaikki selvin päin. Orava yritti hädissään päästä jonnekin suojaan ja kipitti aivan meidän jalkoihimme – se kiipesi melkein mieheni kengän päälle. Näimme aivan selvästi, mikä se oli – ja että se ei todellakaan ollut tavallinen orava. Pian otus juoksi tien yli ja katosi jonnekin alemmas kadulle, toivottavasti jonnekin jossa oli puita.

Harmittaa, että hämmästys oli niin valtava, etten tajunnut ottaa kuvaa. Tiedän itsekin miten mielipuoliselta kuulostaa kun kerron, että Kuopion keskustassa oli liito-orava.

Tänään on ollut hidas päivä. Sisko miehineen lähti mökille ja me jäimme heille talonvahdiksi sekä huolehtimaan koirista, kanoista ja kaneista.

Kävimme iltapäivällä pienellä ajelulla ja kävin snorklaamassa siskon miehen vinkkaamassa järvessä, jossa oli todella kirkas ja ihanan lämmin vesi. Veden alla oli upeita maisemia ja paljon pieniä kaloja.

Tässä muutamia kuvia pinnan alta.