Hitaita päiviä, päivä 4

Heräsin sääsken ininään puoli kymmeneltä. Ilta olikin mennyt hieman pitkäksi, sillä olimme palautuneet venereissulta vasta ennen puoltayötä ja sen jälkeen katsoimme vielä uusimman jakson Robaa.

Mies yritti väittää, että yöt ovat jo hämärämpiä. Minä en suostunut uskomaan sellaista ollenkaan, vaan sanoin, että hämäryys johtuu siitä kun on niin pilvistä.

Kesä ei voi olla taittumassa. Ei se voi olla. Eihän se ole vielä jatkunutkaan kuin muutaman viikon.

Aamupäivä oli ihanan hidas. Keittelimme välillä teetä, välillä kahvia, ja katsoimme Areenasta dokumentin Josef Mengelestä ja siihen päälle muutaman jakson Kenraali Panchoa.

Sitten pakkasimme retkirepun ja lähdimme kohti Särkitunturia. Kaupasta haimme vielä proteiinipatukat ja vissyä retkieväiksi.

Sää oli pilvinen mutta poutainen. Välillä vaikutti siltä, kuin aurinkokin olisi jossain.

Särkitunturin parkkipaikalla oli kamalasti autoja. Laitoimme auton parkkiin, mutta molemmilla menivät fiilikset siitä väkimäärästä. Pyysin miestä odottamaan, että katson kännykästä meille jonkin muun kohteen lähiseudulta. Jonkin, jossa ei olisi muita.

Löysin kartalta Junkirova-nimiselle nyppylälle merkityn seitakiven, ja lähdimme katsomaan sitä. Ajoimme pientä hiekkatietä lähemmäs, ja jonkin aikaa metsässä käveltyämme löysimme seidan, josta ei voinut erehtyä. Valtavan kiven alta näki läpikin.

Jätin seidalle palasen suklaata.

Palasimme seidalta autolle ja siirsimme autoa piirun verran mennäksemme katsomaan Tunturijärveä, jonka rannalle oli merkitty myös Metsähallituksen laavu. Kuljimme järvelle melkein umpeenkasvanutta pikkutietä pitkin jalan, jatkoimme laavulle saakka ja vietimme siinä hetken. Sitten palasimme jälleen autolle ja suuntasimme Kammariin syömään.

Kammarissa minä söin caesarsalaatin katkaravuilla. Mies otti kebabin ranskalaisilla. Meillä oli aika kova nälkä, eikä ruuan kanssa nokka tuhissut kauaa. Kammarin pihalla oli poroja.

Ajelimme kaupan kautta kotiin. Mies trimmeröi rakennusten ympäriltä kasvit pois ja minä otin nokkaunet!

Nyt on sauna lämpiämässä, ja illalla varmaan katsotaan joku elokuva.

Saunasta onkin erityisen ihana mennä uimaan.

Sää on taas jo hämärtynyt, huomenna tulee ilmeisesti taas täysillä vettä.