Myrskypäivä

Lapin kesä ottaa luulot pois aurinkoisen viikonlopun jälkeen. Viikonloppuna tuuli jo kovasti, mikä ihanasti piti vähätkin itikat poissa. Eilen illalla oli täysin tyyntä ja kirkas taivas, ja yöllä oli sitten alkanut kunnon myrsky.

Koko päivän on satanut vettä ja tuullut niin, että kävin purkamassa riippumattoleirinkin ja toin sen osaset sisälle kuivumaan. Alapeitettä en siellä onneksi ollut pitänytkään, ja muut osat kuivuvat kyllä hetkessä.

Kurjet ovat koko päivän huutaneet joen toisella puolella. Nyt kukkuu käki. Naapurin huskytarhalta kantautuu välillä myös elämän ääniä, mutta ihmeen harvoin ja ihmeen heikosti kuuluu tänne saakka. Onneksi.

Postikin tuli, mies oli tilannut Kenraali Pancho -kausia. Hänen isäpuolensa ja siispä minun appiukkoni on niissä mukana kalastusoppaana. Olen joskus kauan sitten katsonut Panchoa vähän, mutta vasta sittemmin nuo maisemat ja tunnelmat ovat tulleet itselle tutuiksi oikeassa elämässä. Niinpä nyt onkin mahtavaa päästä katsomaan niitä uudelleen aivan kokonaan eri näkökulmasta.

Kirjastosta tuli tekstiviesti, että tilaamani kirja Introvertit oli tullut Kittilään ja valmis noudettavaksi. Kissa säikähti tekstiviestiä ja hänen unensa häiriintyi. Hän on koko päivän auttanut minua työnteossa nukkumalla tuossa vieressä ja tarjoten kehräyksellään ilmaista verenpaineenmadallusta.

Miten tuonne sateiseen puhuriin ilkeää lenkille lähteä? Plussaakin on vain muutama aste. Mutta pakko se on mennä, koska samaa säätä on luvannut koko viikoksi, enkä voi koko viikkoa istua sisällä. Loppuviikolla meillä on sitä paitsi yhteisiä vapaita ja silloin on retkikohteina ainakin Kuerlinkat, oli sää mikä hyvänsä.

Ehkä tällä myrskyllä voisi mennä metsään, tuskin sielläkään nyt sääskiä on kuin noin kovin tuulee. Ja vaikka olisikin niin mitä sitten, kun minulla on melkein talvivaatteet pipoa myöten päällä!

Ja kaupassakin pitäisi käydä, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Meiltä on maito loppu, enkä siksi ole saanut kahvia koko päivänä. Synkimpinäkään epätoivon hetkinä en juo kahvia mustana (mutta kohteliaisuussyistä joskus juon).

Alla vielä pari kuvaa eiliseltä, kuvat on otettu iltayhdentoista maissa.