Paljonko tavaraa ihminen tarvitsee?

Näyttää siltä, että muutto tapahtuu ensi kuussa. Uusi koti on pieni. Tavarasta pitää luopua.

Ja kylläpä se tavarasta luopuminen herättääkin monenlaista tunnetta ja ajatusta. Olen viime viikkoina pidellyt käsissäni kymmeniä ja taas kymmeniä sellaisia esineitä, joita olen raahannut mukanani muutosta toiseen. Kirjoja, tuikkukuppeja, kankaita, koriste-esineitä. Jopa kiviä. Joka muutossa olen pakannut ne mukaan, purkanut ne laatikoista uudessa kodissa, sijoittanut jonnekin, ja koskenut niihin seuraavan kerran vasta seuraavassa muutossa.

Nuo tavarat saavat nyt lähteä.

Säästän vain aivan kaikkein rakkaimmat muistot, tai sitten sellaiset tavarat, joista on aidosti hyötyä ja joita myös aktiivisesti KÄYTÄN.

Paljon on kotonani sellaistakin tavaraa, joka näyttää mielestäni kauniilta ja josta luopuminen ei tunnu ainakaan aivan itsestäänselvyydeltä. Mutta kun huomaan, että esine on turha eikä siihen ole tunnesidettä, on siitä helpompi luopua. Esimerkkinä mainittakoon nyt vaikka erilaiset Iittalan tuikkukupit.

Olen myynyt jo aika paljon tavaraa, ja niiden tavaroiden ostajille olen antanut paljon pois ilmaiseksi. Ilmaiseksi annan sellaisia tavaroita, joista FB-kirppiksellä saisi ehkä pari euroa. Parin euron takia en jaksa alkaa myydä. Ja ennemmin annan ihmisille tavaraa ilmaiseksi, kuin että heittäisin ne kohta roskikseen.

Olen huomannut, että joistain pois antamistani tai myymistäni tavaroista on tuntunut hieman haikealta luopua. Kuitekin jo yhtä päivää myöhemmin olen hädin tuskin muistanut koko asiaa. Tämä kertoo siitä, että olen tehnyt täysin oikean päätöksen niistä tavaroista luopuessani.

Kävimme viikonloppuna mieheni kanssa läpi jopa vanhoja mappeja. Viitisentoista puolivajaata kansiota tiivistyi kolmeen.

Tavoitteeni on, että uuteen kotiin ei siirtyisi mitään, minkä voisi luokitella roinaksi. Myyntikelpoisen myyn, loput lahjoitan tai heitän pois. Koitan pitää mielessä, että loppujen lopuksi ei tarvitsisi muuta kuin patjan ja peiton, mukin, lusikan ja puukon. Niillä pääsisi jo todella pitkälle. Tuota viiden esineen listaa kun ajattelee, on aika helppo luopua tuikkukupeista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s