Paratiisi

Löydettyäni tämän kirkkaan järven viime syksynä, jäi ajatuksiini kytemään unelma, että haluan tutkia sitä pinnan alla. Tämä paikka oli iso syy siihen, miksi päätin alkuvuodesta sijoittaa vedenalaiskameraan.

Helteiden lämmitettyä Sodankylän vedet, päätin lähteä kameran kanssa matkaan. Etsin höttöisestä rantaviivasta mukavan tukevan paikan, josta pudottautua veteen. Sellaisen, josta pääsisin sitten vielä ylöskin. Rannalta poimin suuhuni vielä muutaman kypsän hillan, ja suuntasin sitten veden alle.

Vesi oli kirkasta ja aurinko paistoi järveen kirkkaalta taivaalta. Pysyttäydyin järven rantaviivan tuntumassa.

Kaloja ei näkynyt, mikä hämmästytti, koska olen nähnyt täällä kaloja usein jo pinnaltakin katsomalla. Sitten kuitenkin jostain ilmestyi ahven ilmeisesti tarkastuskierrokselle katsomaan, kuka kumma olen.

Viileässä vedessä oli mukava kölliä kuin manaatti, ja potkiskella huolettomasti ja rauhassa eteenpäin. Sukelluslasit ja snorkkeli ovat leppoisat kesäkaverit.

Ulpukoiden (?) varret kohosivat ohuina ja pitkinä suiroina pintään. En olekaan tiennyt, että pintaan kohoavien varsien juuressa on kimppu röpöreunaisia lehtiä.

Nautin olostani vedessä, vaikka vesi oli jo hieman liian lämmintä minun makuuni. Eipä ainakaan ollut kiirettä mihinkään. Sain rauhassa katsella, kuinka veden liikkeet punoivat järven pohjaan upean, alati väreilevän maton auringon valonsäteistä.

Rannalta on aikojen saatossa sortunut veteen puita, jotka nyt näyttävät aika aavemaisilta.

Niin paratiisimainen kuin rantakaistale olikin, aistin jatkuvasti järven keskellä ammottavan sinimustan, syvän, ehkä jopa pohjattoman pohjan. Avovedenpelko piti minut hieman jännittyneenä koko ajan, enkä olisi voinut kuvitellakaan, että suuntaisin pois rannan tuntumasta.

Oli nautinnollista huomata, että olin ainoa ihmisolento järvellä. Aina välillä nostin pääni pinnalle ja otin katsauksen veden yläpuoliseen maailmaan, mutta missään ei näkynyt ketään. Olo oli etuoikeutettu, olin paratiisissa aivan omassa rauhassani.

Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, kauanko lopulta olin vedessä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s