Tulvakuvia

Joen vesi on tänä keväänä humpsahtanut metsään. Pinta on paljon korkeammalla, kuin mitä se viime keväänä oli missään vaiheessa. Tulipaikka on veden vallassa, laavun pohjalla hulmuaa vesi. Laavu itse alimpine hirsineen on kuitenkin vielä mukavasti pinnan yläpuolella, ja siellä toivottavasti myös pysyy.

Laavua ei pääse nyt lähestymään, koska vesi käy liian syväksi jo kauan ennen sitä. Saapas hörppäisi vettä. Metsä on veden vallassa, mutta onneksi vesi on edelleen rauhoittavan kaukana talosta.

Rovaniemelle ja etenkin Kittilään ennustettiin tänään pahoja tulvia. Kittilän ”yläpuolelta” on mahdollisesti menossa teitä poikki ja ihmisiä voidaan joutua jopa evakuoimaan. Nyt tuntuu ihan rauhoittavalta, ettemme ostaneet Tepastosta sitä yhtä mökkiä, joka on minua jäänyt kyllä pahasti kaivelemaan. Sitä, jolla oli 140 metriä Ounasjoen rantaa…

Tulvivassa metsässä on paljon mielenkiintoista kuvattavaa. Samaan aikaan on mukavaa, ettei vesi ole livahtamassa olohuoneeseen.

Kissan kanssa tänään samoiltiin yhdessä.

Metsässäkin maistuu pieni pallutus.

Kimalainenkin siinä pyöri, kumma mollukka.

Illalla karsittiin vajan takaa ensimmäisiä pajuja. Tontista iso osa on säärenpaksuisten pajujen vallassa, ja aiomme tehdä pajuryteikön keskeltä kunnon väylän joen rantaan. Vesi kuitenkin tuli tänään vastaan pajukossa jo melko varhain, joten kovin pitkälle ei uuden reitin teko tänään edennyt.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s