Neljäs kevät

Elän nyt neljättä kevättäni Lapissa. Kylmyydestä huolimatta tämä kevät antaa ymmärtää olevansa hyvin kaunis. Aurinko on paistanut päivisin jo yli viikon putkeen, ja kymmenen päivän sääennuste näyttää, että sama jatkuu tauotta. Vaikka olen ollut kipeänä nyt puolitoista viikkoa enkä juuri ole voinut ulkona liikkua, niin kyllä se ikkunoista sisään paistava valo on sittenkin tuntunut ihanalta.

Eilen ja tänään uskalsin kävellä laavun lenkin jokirantaan. Päähän tässä sekoaisi, jos yhtään ei pääsisi ulos.

Kävin viemässä laavulle lahjaksi saamani puisen kuukkelin. Ripustin sen laavun kattoon roikkumaan niin, että se on varmasti suojassa säältä.

Kuukkelin seurana laavulla on Irvi-kissa.

Laavun katolla on paljon lunta. Katonteko jäi kesken viime kesänä, lautojen päältä uupuvat vielä huovat tai pelti, joten katto on suojattu nyt vain pressulla. Kun katto saadaan valmiiksi, tuleekin laavusta todella komea näky.

Kissakin on viime päivinä pyydellyt oma-aloitteisesti pihalle. Se on varma kevään merkki.

Lumen rippeet puissa irvistävät lämpöiselle kevätauringolle.

Kävin siivoamassa lintujen ruokintapaikan, vein uusia parempia pöperöitä ja otin pois lasiseinäisen ruokinta-automaatin, joka välkkyy tuulessa pyöriessään ja luulen että se pelottaa lintuja. Täytyy ensi talveksi virittää se jotenkin tolpannokkaan, ettei tuuli pääse heiluttelemaan sitä.

Harmaapäätikkaa ei ole näkynyt ainakaan viikkoon. Toivon kovasti, että se palaisi.

Joella ei ole vielä minkäänasteisia sulamisen merkkejä havaittavissa. Aurinko sen sijaan tulvii sisälle joka ikkunasta. Puhkaisimme ison ikkunan olohuoneen ja keittiön välissä olevaan seinään, minkä ansiosta keittiöön paistava aamuaurinko pääsee nyt myös olohuoneeseen, ja olohuoneeseen paahtava iltapäivän ja illan aurinko valaisee ja lämmittää myös keittiötä. Olohuoneeseen on kahdelle isolle seinälle tulossa uusi tapetti (Vallilan Haltiatarta), minkä jälkeen väli-ikkunaan laitetaan vielä tietenkin hienot karmit. Siitä tulee upea, kunhan saadaan valmiiksi. Ehkä pääsiäisenä olisi jo riittävän terve, että jaksaisi ahertaa neljä rullaa tapettia seiniin.

Olen myös virittänyt peilejä tai tauluja muutamiin strategisiin paikkoihin niin, että ne kääntävät ikkunoista sisälle tulevia auringonsäteitä valaisemaan muutoin hieman hämärää taloa tuplasti tehokkaammin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s