Sarvilampien yllätys

Talvella kävimme Sarvilammilla toiveenamme tulistella kodalla. Sattui kuitenkin aivan liian kylmä viima, että se olisi ollut mitenkään erityisen mukavaa. Eilen palasimme paikalle kesäkuisen pikku lumisateen siivittäminä.

Lampi oli jäässä, mutta maasto sula. Sulanut lumi olikin paljastanut rannoilta yllätyksen, joka ainakin minun maailmassani on aivan kärkiluokan yllätyksiä: pitkospuut.

Näistä ei ole merkintää kartalla, joten en ollut osannut tällaista ollenkaan odottaa. Pitkokset kiertävät koko lammen, eikä siinä vielä kaikki: tasaisin väliajoin on lammen rannalla puupenkit. Lisäksi pitkoksista erkani paikoin pistoja järvelle.

Paikka näyttää onkimisparatiisilta, mutta syystä tai toisesta siellä on onkiminen kielletty ja ilmeisesti kaikki kalastus muutenkin, ainakin vuoteen 2020 saakka. Jokin toimenpide ilmeisesti menossa, kos kodan edessä oli kuitenkin mitä hulppein kalanperkuupöytäkin?

Kodan edessä on myös laituri penkkeineen. Kesällä aion pulahtaa siitä uimaan, sitä ei sentään ollut kielletty.

Kävelimme pitkoksia molempiin suuntiin, mutta kummassakin suunnassa tuli aika pian pysähdys, kun pitkokset olivat veden alla. Täytyy kesällä palata kumisaappaiden kanssa tarkastamaan, josko lammen vielä pääsisi kiertämään vai onko reitti jo liian laho.

Kodalla paistelimme makkarat. Puolikota oli ihmeen lämmin, kun pieni tuuli puhalsi sen selän takaa. Hieno paikka kertakaikkiaan, ihana suo-, lampi- ja metsämaisema, ei liikenteen ääniä eikä muuta sakkia. Täydellinen retkipaikka, jos minulta kysytään. Omat puut meillä oli mukana.

Kauempana edessä, Sarvilampien toisella puolen häämötti Sarvikurun alkupää. Siellä kävin talvella kävelemässä kelkkareittiä myöten, tarina retkestä on täällä.

Kun kesä vielä hieman etenee, aion kävellä Hirviäkurun päästä päähän sen pohjaa pitkin. Sitä mahdollisuutta olen odottanut jo viime syksystä saakka. Toivon osuvani sopivaan väliin niin, että lumet olisivat poissa mutta sääsket eivät olisi vielä kerenneet.

Keväthavainnoista: Lumi on sulanut melkein kokonaan täältä alavammilta mailta, tosin vaaroilla ja tuntureilla on vielä ihan kunnolla lunta. Lunta on satanut viikon ajan päivittäin, myös tänään, ja muutamana yönä sitä on jäänyt maahan. Joen pinta on laskenut jo normaaliksi. Nokkosen ja muiden kasvien reippaita taimia näkyy jo. Tänään kuului taivaanvuohi. Leppälintu näkyy päivittäin pihapiirissä. Saksalaisia turisteja näkee jo joka kauppareissulla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s