Sunnuntai

Tallottiin Moskun kanssa metsään puolen kilometrin lumikenkäreitti. Ei ollut ihan helppo ensimmäinen kierros, lumikengät upposivat noin puoleen väliin hankea, mutta sittenkin lumi nousi polveen saakka.

Nyt reitti on jo polettunut ja siinä on helppo kävellä. Tänä aamuna oli ihana sää nauttia lumisesta metsästä.

Hiiripöllö lehahti kuin nuoli päidemme yläpuolelta. Sillä oli suuntana lintulautamme, en jäänyt seuraamaan, että saiko pöllö aamiaista. Jos sai, niin varmaan sai lihavan linnun. Meidän siivekkäämme ovat syöneet maapähkinöitä jo jonkun aikaa.

Närhi tarkkaili meitä puiden lomasta. Löydätkö sen kuvasta?

Närhiä on monta, ehkä viidestä seitsemään, ja ne ovat kaikki suuria ja komeita. Ne tulevat lintulaudalle monta kertaa päivässä, mutta pinkaisevat pakoon pienestäkin liikkeestä pihalla tai ikkunassa.

Punatulkut ja tiaiset laulavat jo kovin. Yhtenä päivänä kuulin varpuspöllön useaan kertaan viheltelevän pihalla, mutta se ei näyttäytynyt minulle. Lintulaudalle uusina lajeina ovat tulleet myös viherpeipot ja urpiaiset. Taviokuurna ja kuukkeli vielä antavat odottaa itseään, vaikka tuossa yhtenä aamuna voisin vaikka vannoa heränneeni kuukkelin ääneen.

Koivujen repaleiset, paperimaiset tuohet näyttivät kaikki kauniit värinsä aamuaurinkoa vasten.

En uskaltanut mennä enää Ahvenjoen jäälle, vaikka sitä kautta olisi ollut helpointa palata takaisin pihalle. Jäässä on jo yksi iso sula reikä, jossa vesi virtaa. Mittasin viime viikolla sauvalla, että vettä on siinä kohdin rannan vieressä reilut puoli metriä.

Mosku kyntää mielellään itseään syvempää lumihankea. Aina siellä lumen alla tuntuu jotain jännittävää olevan.

Ulkona näyttää vielä aivan talvelta. Lunta tuli juuri lisääkin parikymmentä senttiä. Olisiko se vanhan lumen surma?

Minusta kevät saisi jo tulla. Olohuoneessa varaslähdön kevääseen tuovat yrtit, joita laitoin jokin aika sitten kasvamaan. Rucola on jo tehnyt terhakat varret, joiden päässä lehdet ovat kuin pieniä sydämiä. Rucolan siemenet lähtivät itämään vuorokaudessa, basilikalla taas kesti viikon ennen kuin kasvu käynnistyi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s