Moskun ja Levin kuulumisia

Mosku tuli meille heinäkuun alussa, ja nyt syyskuun puolivälissä on mukava kertoa, että yhteiselo kissan kanssa sujuu jo lähes moitteetta.

Täytyy sanoa, että vielä kuukausi sitten luulin ettei tämä päivä koskaan koittaisi. Mutta niinpä ne karvakorvat vain tänä aamuna köllivät jo yhtä aikaa sängyssä ilman suurempaa draamaa, mitä nyt kissan silmistä oli nähtävissä vielä lievää halveksuntaa ja ihmetystä vallattomasti piehtaroivaa koirakaveria kohtaan.

Koiran tullessa taloon kissa muutti saunaan. Laitoimme hänelle sinne petipaikan, ruokakipot ja vessalaatikon ja lisäsimme hiukan lattialämmitystä, jotta elämä ei tuntuisi niin karsealta.

Ajan mittaan kissa kehitti itseluottamustaan niin, että se alkoi tulla saunasta oma-aloitteisesti ulos. Ensin suihkutiloihin, sitten pukuhuoneeseen ja lopulta olohuoneeseen ja keittiöön siten, että se ei enää väistänytkään uteliaana kohti tulevaa koiraa.

Missään vaiheessa emme painostaneet tai pakottaneet kissaa saunasta pois. Sen sijaan kävimme välillä saunassa koiran kanssa kissaa katsomassa ja palkitsimme koiraa, kun se pysyi rauhallisena ja hiljaa. Saunassa ollessamme kiinnitimme koiran huomion myös kissasta pois, ettei se naulinnut katsettaan kissaan ja innostunut siitä.

Emme puuttuneet asiaan lopulta juurikaan sen enempää, mutta tietenkin aina varmistimme, että mitään yhteenottoa ei päässyt syntymään jossa jompikumpi lemmikeistä voisi saada köniinsä. Kissan saapuessa yhteiseen tilaan annoimme koiran huomata kissan, ja sitten kiinnitimme sen huomion heti muualle, yleensä ruokaan tai vinkuleluun.

Kissan huomattua, että koira on kiinnostuneempi muista asioista kuin siitä, sekin oppi rentoutumaan ja tuli pian sohvan selkänojalle nukkumaan, kuten sillä aiemminkin oli tapana.

Pakko on kehua, että Mosku on kyllä tosi fiksu ja kiltti koira. En voi ottaa siitä juurikaan kredittejä edes itselleni, vaan se on luontaisesti kiltti, sellainen huoleton ja hyväntuulinen veikko. Nopeasti se oppi käskystä antamaan kissalle tilaa, vaikka ei kertaakaan saanut kissalta edes viisipiikkistä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s