Kalajuttuja

Viime päivinä on ollut hienoja myrskyjä. Toissayönä myrsky riehui talon päällä niin, että eräs aivan liki lyönyt salama sai minut nauramaan ihmetyksestä ja ihastuksesta keskellä yötä.

Koira ei onneksi pelkää ukkosta, ja mies ei siihen edes herännyt. Nousin ylös ihailemaan myrskyä joella. Olohuoneen ikkunasta käsin tosin, en viitsinyt ulos mennä. Onneksi kissakin oli kotona saunassa, sateelta ja ukkoselta turvassa.

Iltaisin me käymme Moskun kanssa ongella. Eilen tuli vain yksi kala ja sekin pääsi karkuun, limainen puikula pääsi livahtamaan otteestani ja putosi takaisin veteen. Koira koitti vielä sukeltaa sitä kiinni, mutta ei onnistunut.

Meillä on hienot maisemat onkia. Yllä kuvassa Mosku vahtii kohoa. Se tuijottaa sitä herkeämättä ja kitisee välillä turhautuneena, jos kala ei syö. Silti kun kalaa nousee, se ei yritäkään napata kohoa tai kalaa suuhunsa, tulee vain kiltisti tarkistamaan, että millainen eväkäs napattiin.

Aurinkoisina päivinä pienet hauet tapaavat näköjään tulla rantaan aivan matalaan veteen. Viimeisen vuorokauden aikana joen vesi on noussut taas hurjasti, tänään ei näkynyt haukia.

Ilmassa on ihan selvästi iltaisin jo syksyn tuntua. On ihana istua joessa jonka vesi on lämmintä kuin Lapin kesäilma.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s