Juhannuksen tunnelmia

Juhannus meni näppärästi pienessä kesäflunssassa, mutta parhaan ystäväni kanssa emme antaneet sen juurikaan hillitä menoa. Ainoa suunnitelma, jonka jätimme suosiolla toteuttamatta oli keskiyön kiipeäminen Pallaksen päälle. Sille reissulle olisin varmaan kipeänä tuupertunut, mutta onneksi kävimme muissa aivan upeissa retkikohteissa, ja sääkin suosi meitä melko hyvin.

Sen lisäksi, että kävimme kahtena aamuna Sauvulla fiilistelemässä ja aamukahvit nauttimassa, oli ensimmäinen varsinainen kohteemme Ison ja Pienen Harjujärven välissä kiemurteleva harju Muoniossa.

Ajoimme sinne pientä hiekkatietä, jonka varrella piti pysähtyä kuvaamaan muun muassa ihanannäköistä mäntyä. Se oli juuri pudottanut ison oksan maahan.

Itse harju oli hieno kohde rauhalliselle kävelylle. Siitä kirjoitan hieman myöhemmin tarinan Retkipaikkaan, tässä kuitenkin muutama maistiaiskuva:

Harjulta suuntasimme kohti Muonion keskustaa. Kauppa oli vielä auki vaikka kello oli jo paljon, onneksi, koska mieli teki jäätelöä ja muita herkkuja.

Matkalla pysähdyimme vielä Äijäkoskella. Täysin ex tempore, koska emme edes tienneet sen olevan reitin varrella, vaikka periaatteessa kyseisen kosken olemassaolosta olin ollutkin tietoinen.

Siinä vierähtikin hyvin ainakin puoli tuntia sitä kuvatessa. Jalkojeni edestä pujahti minkkikin.

Toisena päivänä suuntasimme Enontekiön kauniiseen kuntaan, Kalmankaltion erikoisille hiekkadyyneille. Tässä maistiaisia sieltä!

Ja sitten olikin taas kello jo vaikka mitä, ennen kuin olimme kotona. Mutta mitä väliä, eihän aurinko lakkaa paistamasta.

Ajomatkoilla tuli kuvattua monenlaista, myös muun muassa Pallaksia ja Lommoltunturia. On se niin mukavaa, kun kaupasta kotiin ajaessa on tällaiset maisemat.

Kävimme yömelonnalla Ounasjoella.

Viitisen vuotta sitten ostamani kaksi afrikkalaista kynsisammakkoa olivat olleet ystävälläni hoidossa siitä lähtien, kun muutin Lappiin. Nyt hän toi sammakot, Samin ja Titan, mukanaan, joten perheemme kasvoi kahdella reitevällä pikku söpöläisellä.

En ole saanut vielä aikaiseksi ottaa heistä kunnon kuvia, joten tässä Essin ottama kuva parin vuoden takaa ❤


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s