Kevään merkkejä

Lumet ovat vielä maassa, mutta muuttolintuja on saapunut jo mukavasti. Peipot tulivat jo jokin aika sitten ja laulujoutseniakin lentää pihamme yli jo monta kertaa päivässä. Samoin päivittäin näkyy kurkia ja töyhtöhyyppiä.

Joutsenet ovat löytäneet ilmeisen hyvin sulapaikkoja ja pienimmässäkin sulassa näyttää tätä nykyä uiskentelevan ainakin pari joutsenta sekä telkkiä.

Eilen käydessäni Levillä kaupassa (oli muuten metsittyneelle ihmiselle paha virhe lähteä vappulauantaina Leville kauppaan) huomasin ojanpientareella jonkin pitkänokkakahlaajan, mutta koska autotiemme on muodoiltaan kuin sotatanner, en pystynyt katsomaan lintua sitä vertaa että olisin ehtinyt sen tunnistaa. Mikään lehtokurppa se ei ollut eikä töyhtöhyyppä, ennemmin ehkä metsäviklo, joskin minusta se näytti hieman isommalta mutta mene ja tiedä.

Teeriä näkee edelleen usein. Riekot ovat edelleen valkoisia, samoin jänikset.

Eilen näin ensimmäisen västäräkin ja tänään pihakuuseen ilmestyi kaksi leppälintua. Pulmuset ovat jo tainneet siirtyä eteenpäin, niitä oli pihallamme jonkin aikaa iso parvi mutta sitten parvi alkoi pienentyä ja viime päivinä niitä ei ole näkynyt enää juuri ollenkaan.

Nappasin leppiksistä ikkunan läpi kuvia vaihtelevalla menestyksellä, kamera ei halunnut tarkentaa.

Leppälintu oli todella mukava yllätys. Laji on minulle lapsuudesta kovin vieras, vaikka sen ei pitäisi olla harvinainen niin kotopuolessa en muista niitä koskaan nähneeni. Ja retkilläkin vain harvoin.

Toinen mukava yllätys tällä viikolla oli muutaman kulorastaan porukka, isäni sai niistä kuvankin mutta itse en hoksannut kameraan tarttua.

Edelleen minulla on näkemättä Lapin kaunis maakuntalintu sinirinta. Ruskeankirjavan sinirintanaaraan olen nähnyt kerran, mutta upean koristeellista koirasta en ikinä. Ehkä tänä kesänä löytyy jo koiraskin jostain?

Ounasjoen jäät eivät toistaiseksi ole päästäneet narahdustakaan ainakaan tässä meidän kohdalla. Taitavat sulaa paikkaansa? Kohdallamme on kaksi sulaa jotka suurenevat päivä päivältä. Jäljellä oleva jääpeite tummenee ja katoaa kai pian kokonaan, elleivät pakkaset uudelleen kiristy.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s