Muistoja häämatkalta vielä

Meille aina sattuu ja tapahtuu kun olemme reissun päällä, eikä häämatka ollut poikkeus. Pääpiirteittäin reissu sujui täydellisesti, mutta hotelliin pääseminen ensimmäisenä iltana ei ollutkaan ihan helppoa. Olisi varmaan ollut helpompaa, jos olisin ollut varauksen tekemisessä hiukan huolellisempi…

Ajoimme navigaattorin avulla Scandicin pihalle. Olimme iloisia, että hotelli oli rauhallisella paikalla ja piha parkkialueineen oli suuri. Respassa meille kuitenkin selvisi, että kyseessä oli väärä Scandic – niitä on Tromssassa kolme.

Ja hittolainen, juuri se Scandic jossa meidän kuului yöpyä oli aivan ydinkeskustassa. Inhoamme molemmat kaupunkien keskustoja, koska emme luota sen enempää jalankulkijoihin, pyöräilijöihin kuin toisiin autoilijoihinkaan.

Puolustuksekseni sanottakoon että hotellien nimet olivat kovin samanlaiset. Toinen oli Scandic Tromsö ja toinen Scandic Grand Tromsö…

No jo, ajoimme keskustaan ja saimme auton pariksi minuutiksi parkkiin suoraan hotellin oven eteen. Miehen odottaessa autossa syöksyin respaan kysymään, missä on P-paikka. Virkailija ystävällisesti kertoi, että ei ole P-paikkaa, olkaa hyvät ja menkää maksulliseen parkkihalliin joka kustantaa 25 euroa vuorokaudelta.

Tässä kohtaa ainakin jokainen salolainen takuulla ymmärtää, että tässä on ongelma. Me salolaiset emme ole tottuneet maksamaan parkkiruuduista. Miesraukka on aikoinaan asunut sen verran aikaa Rovaniemellä, että hän olisi voinut tuon hampaita kiristellen sietääkin, mutta minulle ajatuskin maksullisesta P-paikasta on mahdoton.

Noup, ei käy. Maksun lisäksi olisi pitänyt sietää vielä sitäkin, että joka aamu ja ilta joutuisimme pujottelemaan automme kanssa kaupungin ydinkeskustassa päästäksemme sinne ja tänne. Oi se olisi ollut stressaavaa.

Oli otettava aikalisä. Saadaksemme edes hetken rauhaa keskustan vilinältä ajoimme parkkihalliin miettimään seuraavaa siirtoa.

Koska varauksemme oli tehty Bookingissa, ei hotellihenkilökunta voinut tehdä sille mitään: henkilökunta ei voinut perua varaustamme saati siirtää sitä toiseen Scandiciin, joka olisi ollut meille mieluisampi. Koko prosessi olisi hoidettava Bookingin kautta ja arvatkaa vaan vastaako siellä joku puhelimeen.

Meillä oli Scandiciin myös lahjakortti, mutta virkailija valaisi meille myös siitä, että lahjakorttia ei voi käyttää jos huone on varattu jotain muuta kautta kuin hotellin omasta järjestelmästä. Säästyipä siis sekin.

Hetken aikaa istuimme autossa pimeässä parkkihallissa ja punnitsimme eri vaihtoehtoja. Lopulta löysin netistä kauniilta paikalta kivannäköisen hotellin, jossa olisi ilmainen parkkipaikka, aamiainen tietenkin ja vieläpä merenranta aivan vieressä.

Laskeskelimme hetken aikaa ja päätimme peruuttaa Scandicin varauksen kokonaan Bookingin nettisivujen kautta, vaikka se maksoikin meille nyt 85 euroa. Päivää aikaisemmin varauksen peruuttaminen olisi vielä ollut ilmaista, mutta minkäs teet, kun havaitsimme epäkohdan liian myöhään.

Näkymä huoneemme ikkunasta.
Näkymä huoneemme ikkunasta. Vähän toista kuin keskustassa!

Löytämämme uusi hotelli oli niin edullinen, että laskettuna yhteen myös P-paikasta saamamme säästöt se kävi silti lopulta edullisemmaksi kuin jos olisimme jääneet Scandiciin ja maksaneet siitä pirun parkkiruudusta kammottavan sekavassa parkkihallissa.

Ennen kaikkea hotellin vaihtaminen säästi ilman muuta hermojamme, kun ei tarvinnut sen ekan illan jälkeen olla Tromssan keskustan kanssa juurikaan tekemisissä. Uusi hotelli sijaitsi kauniilla rauhaisalla paikalla saaren eteläkärjessä, ja sieltä pääsimme kätevästi takakautta pujahtamaan kaupungin ohi merelliselle maaseudulle. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä, aamiainen oli mainio ja hotellissa oli ihanan rauhallista.

Viimeisenä iltana kävelimme kuitenkin hotellista keskustaan pienelle iltareissulle, ja siltä kävelyltä tämän jutun kuvat pääasiassa ovat. Kävellen siellä oli ihan mukavaa. Onhan Tromssa kaunis kaupunki, kävellen sitä on mukavampi ihailla kuin auton ratissa hiki otsalla.

Kaiken kaikkiaan matkasta jäi todella hyvä fiilis. Sää ei olisi voinut olla mitenkään parempi: taivas oli sininen, aurinko lämmitti eikä merituuli ollut kova. Maisemat olivat paljon upeammat kuin mitä kumpikaan meistä osasi odottaa. Ja ekan illan jälkeen kaikki sujui mahtavasti: auto ei hajonnut, rengas ei pamahtanut, löysimme upeita paikkoja ilman suurempia ennakkosuunnitelmia ja muutenkin kaikki sujui kuin ajatus.

Ja tuntuihan se hotellin sängylle pötkähtäminen ensimmäisenä iltana lopulta aivan maagisen mahtavalta kun sen eteen oli joutunut vähän tekemään töitä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s