Etelänretki & moottorikelkka

Olimme viime viikon etelässä, Salossa ja Helsingissä, ja tällä kertaa miehen kolmivuotias tytär oli mukanamme. Osuipa kohdallemme kova helleviikko, ja yhdessä etelän vilkkaan liikenteen kanssa se sai meidät kaipaamaan Lapin takamaiden rauhaan ja viileyteen.

Salossa nautimme useaan otteeseen Hossuksen ja Sahajärven ihanista uimarannoista. Kuuma sää ajoi meidät uimaan kerta toisensa jälkeen. Kaupungissa kaikki näytti kauniilta ja hyvältä, vaikka pinnan alla kuohuu talousvaikeuksissa. Istuskelimme torilla ja kuljimme Salon kauniilla kaduilla… Salo on ihana kaupunki ja kaunis, suuri kunta.

Valitettavasti missasimme torstaisen iltatorin, jossa esiintyjänä oli Redrama.

Kävipä niin erinomainen tuuri, että minulle löytyi juuri sopiva moottorikelkka ihan kelpohintaan Rovaniemeltä. Lynx Rave 550F muutti kotiimme Kittilään eilen. Kelkan pitäisi olla kaltaiselleni aloittelijalle sopiva. Kunpa vain olisi jo talvi!

Miehelle hyvä kelkka löytyi Pudasjärveltä, sen saamme kotiin ensi viikolla.

Tänä aamuna täällä Kittilässä ilmassa oli selvä syksyn tuntu. Tuuli oli viileä, vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kotimme on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sekä suuren erämaa-alueen välissä (Puljun ja Pöyrisjärven erämaat sekä Lemmenjoen kansallispuisto), ja siksi tuuli tuoksuu täällä aivan ihanalta, tuntureilta ja varpukasveilta.

Naapurin mies neuvoi hyvät hillapaikat kotimme vierestä ja kehotti hakemaan hillaa ainakin sen verran, että sitä saa kotona nauttia kulhollisen maidon ja sokerin kera.

Setä myös vahvisti minulle epäilyni siitä, että pihaltamme näkyvä, kaukaisuudessa kohoava tunturi on totta tosiaan Pallastunturi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s