Ilta-ajelulla Ruijassa

Eilen illalla piti yllättäen lähteä Skoganvarressa käymään kelkanhakureissulla. Pitkän työpäivän jälkeen olikin ihana päästä vähän ajelulle. Aurinko paistoi kauniisti, eikä pistävän kylmä tuuli vaivannut autossa.

Minusta Skoganvarreen on aina mukava ajaa. Tie on suora ja hyvä, eikä muita autoilijoita juuri ole.

Skoganvarren suuntaan ajettaessa maisemaan ilmestyy komeita vuoria jo melko pian Kaarasjoen jäädessä taakse. Vuoret erottuvat horisontissa komeasti nousten selvästi kaiken muun yläpuolelle. Varsinkin nyt valkoisina ne ovat erityisen kauniita.

Matkalla näkyy yleensä myös luontokappaleita, nytkin kaunis pörhöinen kettu jolkotti tien yli mulkoillen meitä olkansa takaa, ja pulmuset lentelivät tien läheisyydessä.

Ihailimme norjalaisten kotoisia mökkejä. Joku sellainen mökki kelpaisi kernaasti meillekin. Ei mitään krumeluuria, ihan pienkin mökki riittäisi.

Matkan varren parkkipaikat olivat piukassa autoja peräkärryineen. Ihmisiä ei tosin näkynyt missään: kaikki olivat tietenkin kelkkailemassa tai muutoin ulkoilemassa näin satumaisen kauniina keväisenä lauantai-iltana.

Skoganvarressa oli paljon mökkiläisiä, varmaan pääasiassa kalastajia ja muita metsämiehiä. Suomalaisia oli tupa täynnä ja kahvilassa kävi puheensorina itse kunkin kalansaaliista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s