Kevätkuulumisia

Olen ihan täpinöissäni tästä keväästä. Joka kuukaudelle on vaikka mitä kivaa!

Jo tällä viikolla on mukava päästä viettämään viikonloppua Norjaan. Finnmarkslöpet menee tästä ohi ja tarkoitus on majoittua viikonlopuksi Skoganvarreen, jossa koitan harjoitella valokuvaamista. En tiedä yhtään mitä odottaa, paitsi paljon koiria.

Toivottavasti saamme viikonlopulle aurinkoa. Täällä on jo monta päivää ollut harmaata ja inhottava nollakeli.

Myöhemmin tässä kuussa saan siskoni ja hänen perheensä tänne muutamaksi päiväksi. Samoihin aikoihin miehen työkeikat kaukana etelässä loppuvat. Täydellistä! Tarkoitus on muun muassa lähteä porukalla kelkkailemaan paikallisen tuttavan opastuksella ja käydä Jäämertakin katsomassa. Siskon lapset eivät ole koskaan käyneet Lapissa. Haluan näyttää heille poroja ja tuntureita ja kaikkea ihanaa mitä meillä täällä on. Mies on luvannut laittaa meille poronkäristystä ja tietenkin tarjolla on myös puikulaperunoita, lapinrieskaa ja vasan maksaa.

Huhtikuussa edessä on pääsiäisen tuomia lomapäiviä, joista varmasti yksi jos toinenkin vietetään Norjassa. Puolivälissä kuuta matkaamme miehen kanssa yöksi Ruotsin Riksgränseniin ihailemaan kauniita vuoristomaisemia.

Huhtikuussa saattaa olla odotettavissa vielä lisää vieraitakin, jos vanhempani saavat matkailuauton taas jo retkikuntoon talven jäljiltä. Samalla saan varmaankin vielä etelässä olevia tavaroitanikin tänne pohjoiseen.

Toukokuu huipentuu etelänmatkaan. Näyttää siltä, että saan pitää lomani toukokuussa, ja silloin pakkaamme tavarat ja lähdemme kotiseuduilleni Saloon loman ajaksi. Suunnittelimme ajavamme etelään Ruotsin halki ja tulevamme laivalla Kapellskäristä Naantaliin. Salon lisäksi unelmoin että voisimme olla pari yötä Jurmossa, tai vähintään meidän pitää kiertää lyhyt rengastie. Siten saan paikattua saaristonkaipuutani. Lisäksi käymme ainakin Helsingissä miehen sukua moikkaamassa.

Odotan etelänmatkaa kovasti siksikin että minulla on paljon asiaa ainakin Rovaniemen Motonettiin, jossa on hyvin tarjolla kaikenlaista kelkkakamaa. Kengät ja kypärä ainakin pitää hankkia. Kelkkailutakki ja -housut minulla jo onkin, kunhan ne vain saapuvat postissa, toivottavasti ehtivät jo tulevaksi viikonlopuksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s