Fiilistelyä pururadalla

Kävin lenkillä pimeässä. Tai eihän siellä nyt oikeasti pimeää ollut missään, kun koko viiden kilsan ulkoilureitti on valaistu.

Hanki oli monin paikoin koskematon, eikö siellä ole kukaan lenkkeillyt aikoihin? Rauhallista oli nytkin. En kohdannut ketään, keskustassa liikkui muutama auto, joissa oli tuttuja.

Kävely pimeässä teki todella hyvää ja friskasi mieltä kummasti. Kun ei näe paljoa, on helppo ajatella ja tuntea. On rauhallista, eikä mitään hätää tai kiiretta, koska kaikki on hyvin ja olo voimakas.

Koin aivan erityistä turvaa ja kotoisuutta.

Olen oppinut tuntemaan täältä mukavasti ihmisiä ja paikka tuntuu hyvinkin kodilta.

Metsäosuudella paikoin melkeinpä toivoin, ettei se olisi ollut valaistu. Kuun valossa olisi nähnyt ihan hyvin ja fiilistely olisi ollut niin paljon syvempää ilman katuvaloja. Hölkkäsin osan matkasta. Ja välillä, oikein hyvien kappaleiden erityisen upeissa kohdissä pysähdyin vain olemaan ja kuuntelemaan ja katsomaan taivasta ja hengittämään ilmaa. Revontulia ei näkynyt, taivas on pilvessä. Minulle sanottiin, että jossain vaiheessa niitä lakkaa noteeraamasta, koska revontulista tulee niin arkipäiväisiä. Toivon, ettei niin käy.

Olin kaivanut puhelimesta esille vanhan soittolistan ja kuuntelin Mikaa, Hurtsia ja Queenia, ja ranskalaista musaa, muun muassa Raphaëlia. Biisejä, jotka aikoinaan ovat kantaneet minut monien hankalien hetkien yli ja tuoneet paljon iloa ja hyvää oloa. Raphaëlista tuli Pariisi-ikävä.

Viikonlopulla pakkasmittari kävi ainakin 24 pakkasasteessa, joten tämänhetkiset kuusi astetta pakkasta eivät tunnu kerta kaikkiaan mitenkään kylmältä. 

Huomenna jatkuu arki, ihmisiin tutustuminen ja saamen ja norjan opettelu. Olen nyt kuitenkin Ranska-fiiliksissä. Olen täällä ollessani saanut puhua ranskaa enemmän kuin kertaakaan Suomessa sen kymmenen vuoden aikana, kun olen ollut takaisin Ranskasta. Aivan ihanaa päästä puhumaan sitä, siitä tulee niiin hyvä olo.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s