Auringonlasku Tenolla

Eilen illalla sain kokea ensimmäisen ihanan auringonlaskuni täällä maailman huipulla. 

Olin ystävän kanssa illalla ajelulla pitkälti Utsjoen suunnalla. Piti tehdä uukkari, kun huomasin mielettömän auringonlaskun takanamme. Kohdalla oli onneksi parkkipaikka, josta pääsi kävelemään helposti vesirajaan. Tenojoki virtasi reippaasti kohti Jäämerta ja matkan päästä kuului pienen koskenkin kohinaa. Hetki oli aivan mieletön.

Jatkoimme matkaa vielä eteenpäin, tutustuin hiukan seutuun ja sen taloihin ja paikkoihin. Kävimme vanhalla Nuvvuksen rukoushuoneella joen rannalla. Pieni ja suloinen rakennus oli toki kiinni, kurkimme vain sen ikkunoista sisälle.

Takana oikealla kohoavat tunturit ovat Norjan puolta. Teno erottaa Norjan ja Suomen.

Mulla piti huomenna olla vapaa ja aioin lähteä poroerotuksia katsomaan. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja olenkin huomisen töissä. Toivottavasti vielä keskiviikkona ehätän erotuksiin. Tästä on kuulemma joku kymmenisen kilometriä erotusaidalle, ja homma on nyt tämän vuoden osalta kuulemma kuumimmillaan.

Osaan jo jollakin tavalla saamen värit ja numeroita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s