Vietettiin viime yö ystävien kanssa maaseudulla jossain päin Varsinais-Suomen ydinseutua. Monimutkaisten kuvioiden kautta sinne päädyimme… Mutta niinpä vain päädyimme, ja mukavaa oli.

Savusauna ja puulämmitteinen palju olivat eksotiikkaa, jota tällä kertaa päädyin seuraamaan vain sivusta. Muiden saunoessa ja pulikoidessa sekä paljussa että suolammessa minä maalasin karhua.

Kuvassa näkyvä karhun aihio oli valmis noin puolessa tunnissa, mutta siihen työ sitten toistaiseksi jäikin. Ensinnäkin illalla tuli liian hämärä jotta olisin nähnyt, millaisia värisävyjä onnistuin sekoittelemaan tuosta vesiväripaletista. Toisekseen minulla ei ollut mustaa laisinkaan, ja sitä olisi kyllä kaivannut…

Kolmannekseen minulla ei ole hajuakaan, että millaisen taustan karhulle maalaisin. Joten nyt työ nököttää tuossa hyllyllä odottelemassa jatkoa.

Yöhön kuului paljon herkkuja, myös grillaamista grillikodassa. Grillikodan seinällä oli pitkä rivi pääkalloja.

Meitä oli mökillä meidän nuorten lisäksi myös ihan oikeita aikuisia. Itse menin tapani mukaan ensimmäisenä nukkumaan, en pystynyt valvomaan edes yhteen saakka. Ajatus oli, että olisin aamulla noussut bongaamaan peuroja viereiselle pellolle. Silti nukuin sujuvasti yhteentoista saakka, kun olen koko viikon nukkunut tosi huonosti. Sain hiukan perittyä univelkoja takaisin.

Oikeat aikuiset valvoivat myöhempään ja heräsivät paljon aikaisemmin… Tuleekohan minustakin joskus noin reipas?

Aamulla savusaunaa lämmitettiin taas jo uudelleen seuraavia mökkiläisiä varten. En ole aiemmin nähnyt savusaunan lämmitystä, hurjannäköistä puuhaa täytyy sanoa!

Paluumatkalla näimme erikoisen valoilmiön taivaalla. Se näytti kuin revontulelta, joka se ei tietenkään ollut, mutta malli oli hiukan samanlainen. Siinä oli sateenkaaren värejä ja se kohosi pilvisellä taivaalla metsän yläpuolella.

Auringonvalo on mennyt tosi metkaksi näin loppukesästä. Paksut pilvimassat ja niiden raoista paistavat säteet saavat hienoja ilmiöitä aikaiseksi.

Kesä alkaa olla lopuillaan ja myös monen pesti meillä töissä päättyy elokuun lopussa. Minun työni loppuvat, samoin parin työkaverin. Ajoin Tampereelta kotoisin olevan ystävän kanssa sisämaasta vielä Nummelle Kasvihuoneilmiötä ihmettelemään. Sen jälkeen pysähdyimme vielä katselemaan poroksi palaneen Motelli Syvälammen raunioita Suomusjärvellä.

Kaikenlaisia nähtävyyksiä meillä täällä on.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s