Nummella

Olin tänään siskon luona Nummella. Aamulla ensimmäiseksi tosin pistäydyimme Somerolla muotiputiikki Helmessä, koska sisko tarvitsi uuden klänningin. Tie Nummelta Somerolle oli melkein tukossa Somerniemen toripäivän vuoksi.

Somero se vasta on eksoottinen paikka. Siellä on jopa sellainen ruokakauppa, joka ei kuulu Keskoon eikä S-ryhmään. Tästä innostuneina suuntasimme sinne oitis jäätelölle.

Sitten ammuskelimme ilmakiväärillä.

Olen kerran aikaisemmin elämässäni ampunut ilmakiväärillä. Tähtäsin silloin männyn runkoon, ja osuinkin. Tällä kertaa maalitauluina olivat tyhjät peltitölkit. Yhden hudin jälkeen osuin maaliin ihan hienosti monta kertaa. Homma on jopa lasten leikkiä silloin, kun saa nojata johonkin.

Ilmakivääri ei näytä miltään ritsalta, vaan on yllättävän paljon oikean aseen oloinen. Kiväärit tai haulikot eivät minua kamalasti (=ollenkaan) innosta, koska en luota niihin ollenkaan. Mutta oli hauska päästä kokeilemaan tuollaisella kepeämmällä vehkeellä tähtäämistä ja ampumista.

Oli valittavana jopa ilmakivääri kiikarilla ja ilman. Päätin olla ilman kiikaria.

No enhän minä mitään aseista tajua, mutta sisko yritti opettaa ainakin perusteet. Eli että ei esimerkiksi tähdätä mitään elävää lataamattomallakaan aseella.

Latasin ilmakiväärin itse ja ei siinä sitten muuta erikoista ollutkaan. Tähtäys, varmistin pois päältä ja sormi liipaisimelle vasta, kun aiotaan oikeasti ampua.

Leikkimisen jälkeen käytiin lenkillä ihanissa maalaismaisemissa. Aurinko paistoi ja oli kuuma sää pitkästä aikaa. Mopsit Elsa ja Lempi ähisivät kuumuudessa ja lehmiäkin nähtiin. Koirat olivat täynnä energiaa, mutta lenkki sai molemmat lopulta aika rauhallisiksi. Sisko huomasi, että minulla on paha koirakuume… Ja onhan minulla. Elämä ilman koiraa on ihan pöljää.

Kesäkukat ovat kauneimmillaan ja kesä huipussaan.

Lenkit maaseudulla ovat ihan parhaita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s