Voimakoira

Koira leikataan huomenna. Sen kainalosta torstaina löytynyt patti on kasvanut nopeasti, mikä viittaisi siihen, että se olisi pahanlaatuinen.

Jo pelkästään se, että vasta helmikuussa leikattu patti uusi näin nopeasti, on aika paha merkki.

Kuninkaantien eläinlääkäri kuitenkin koki, että leikkaus on mahdollisuus. Ainoa mahdollisuus. Ilman leikkausta koira on pian menetetty ilman muuta, mutta leikkaamalla voidaan pahanlaatuinenkin kasvain poistaa onnistuneesti, kun se on ihossa, eikä esimerkiksi sisäelimissä.

Röntgenissä ei näkynyt etäpesäkkeitä. Keuhkoissa tosin oli hieman jotain suhmua, mistä ei tiedä, liittyykö se tähän kasvaimeen vai ei.

Huomenna tähän aikaan koira on jo toipumassa leikkauksesta. Norjan-matkan koittaessa sen pitäisi olla taas jo täydessä terässä.

Koira toipui edellisestä leikkauksesta tosi hyvin ja nopeasti ja on nytkin reipas ja iloinen – ilman pattia kainalossa se vaikuttaisi aivan tavalliselta, terveeltä koiralta.

Rypälemäinen patti lähetetään tutkittavaksi. Emme voi sen jälkeen muuta kuin katsoa ja toivoa, ettei patti palaa takaisin, kuten se tällä kertaa palasi. Jos patti jostain syystä osoittautuu hyvälaatuiseksi, niin ei ole niin suurta hätää, vaikka se joskus uusisikin. Mutta jos se osoittautuu pahanlaatuiseksi ja uusii, niin sitten näyttää huonolta.

Kyllä tällainenkin tilanne ihmisen aika polvilleen iskee. Inhottaa, kun ei voi tehdä oikeastaan mitään muuta kuin hankkia toiselle hoitoa ja toivoa parasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s