Tapaninpäivän piknik

Tapsanpäivä lähenee loppuaan ja sähköt toimii silti edelleen. Meni siis paljon paremmin kuin pari vuotta sitten.

Vietettiin viime yö kaverin kanssa hänen mökillään saaristossa. Syötiin itsemme heti aluksi ihan ähkyyn kinkkua, kalkkunaa, lanttu- ja perunalaatikkoa, italiansalaattia, lohta, peuraa, valkohomejuustoa, luostarijuustoa, sipsejä ja fazerinoja.

Kun vatsa oli viittä vaille repeämässä, oli tietenkin leffa-aika: katsottiin Studio Ghiblin elokuvat Tulikärpästen hauta ja Kikin lähettipalvelu.

Tulikärpästen hauta kertoi kahdesta orpolapsesta sodan jaloissa Japanissa. Molemmat kuolivat lopulta. Ahdistava, mutta ihan näkemisen arvoinen elokuva. Siitä oppi ainakin sen, että millainen aikuinen ei halua olla.

Kikin lähettipalvelu oli paljon kevyempi ja hauskempi elokuva, johon oli hyvä päättää hyvä ilta. Siinä on hassu puhuva pieni musta kissa.

Aamulla syötiin itsemme heti ensimmäiseksi uudelleen ähkyyn ja katseltiin Ohukainen ja Paksukainen -leffoja Teemalta. Meri oli kaunis ja harmaa.

Oli hyvä aamu.

Kotimatkalla pysähdyttiin Teijolla merenrannassa. Haettiin kyläkaupasta mukaan kahvia, muffinsseja ja jäätelöä, ja ajettiin rantalaiturille piknikille. Istuttiin siinä huovan päällä, roikotettiin jalkoja meren yllä ja nautittiin elämästä. Aika huippua.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s