Viikonloppu Kasnäsissä

Kyllä tuntui hyvältä hengittää meri-ilmaa, ei voi muuta sanoa. Saavuttiin Kasnäsiin lauantaina puolilta päivin, kun oltiin matkalla käyty Kemiön keskustassa kaupassa.

No, teehetken jälkeen laitettiin onget valmiiksi ja suunnattiin laiturille. Sää oli kaunis mutta tuuli puhalsi kyllä. Eihän sieltä mitään kalaa tullut, mutta ei se ollutkaan pääasia. Pääasia oli että sai istua laiturinnokassa hyvässä seurassa ja meri-ilmaa hengittäen.

Koira toohotti vesirajassa edestakaisin ja ihmetteli suuresti ohi kiitäviä veneitä ja vedessä kelluvaa ongenkohoa. Naapurimökissäkin kuului olevan koira, joku räksy.

Kaveri halusi lähteä soutelemaan, se on kuulemma must aina kun hän käy mökillä. Venettä ei oltukaan vielä vedetty kuiville ja se oli täynnä vettä. Mutta kyllä se siitä tyhjäksi saatiin jotta päästiin matkaan. Kierrettiin edessä oleva pieni, sievä saari, jonka keskellä oli todella upea kelopuu. Mennessä tuuli oli meidän puolella mutta paluumatka olikin hitaampi, kun tuuli koitti puhaltaa meitä aivan väärään suuntaan.

Nähtiin merikotka lentelemässä ja kaukana näkyi myös Högsåran lossi.

Kun onkimiset oli ongittu ja soutamiset soudettu, istahdettiin hetkeksi sisälle lepäämään. Laitettiin takkaan tuli ja syötiin iso siivu brietä. Oltiin päätetty, että illalla mennään Kasnäsin laivarantaan ravintolaan syömään. Ilta pimeni ja vettä satoi vaakatasossa, mutta autolla matka taittui mukavasti. Kasnäs Paviljongissa oli yllättävän paljon väkeä, myös lapsiperheitä…

Otettiin alkuruuaksi kalasalaatti, jossa monenlaisten vihreiden lehtien lisäksi oli punarapuja ja savulohta. Aivan ihanaa! Kasnäsin pizzassa taas oli lohta myös ja sen kanssa katkarapuja ja tilli-kermaviilikastiketta. Huiman hyvää. Jälkkäriksi kahvi ja kaakao ja sitten olikin aika palata kotiin myrskyn halki.

Illalla meillä oli suuret suunnitelmat katsoa vielä kauhuelokuvaa, mutta eihän siitä mitään tullut. Oltiin herkuteltu koko päivä joten uni tuli väkisin. Kuinka ihanaa onkin mennä sänkyyn nukkumaan silloin, kun väsyttää aivan kamalasti! Melkein mikään maailmassa ei tunnu yhtä hyvältä.

Aamulla herättiin myrskyisten maisemien keskellä. Meri oli täynnä vaahtopäitä. Laitettiin porsaanfile uuniin ja ulkosauna lämpimään. Ja sitten herkuteltiinkin taas koko päivä.

Eli toisin sanoen oli hyvä viikonloppu. Ensi lauantaina onkin taas ravintolapäivä ja siihenkin aion osallistua – en kokkina tosin, vaan ruokailijana. Tiedossa on hyvä aasialainen pop up -ravintola.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s