Muistoja Islannista

Matkakuume pauhaa. Haaveilen Islannista, Lofooteista, valaista, merestä, tuulesta. Haaveilen jopa Huippuvuorista, vaikka en ole siellä koskaan ollut.

Kaveri onneksi pyysi minua mökille meren rantaan. Se on ihana paikka, se mökki. Siellä on niin kaunista, merta, kallioita ja tuulen käppyräisiksi tuivertamia mäntyjä. Siitä tulee meille molemmille oikein hermojenlepuutus- ja akkujenlataushetki.

Tässä matkakuumeiluni pahentamiseksi valokuviani Islannista vuodelta 2000. Kuvat on otettu filmikameralla ja skannattu sitten digimuotoon. Yllättävän hyviä kuvia 12-vuotiaan räpsimäksi, vaikka itse sanonkin.

Lintuharrastukseni eli ensimmäistä kulta-aikaansa Islannin-matkan aikoihin. Voitte kuvitella minkälaisissa fiiliksissä selailin ottamiani kuvia ja löysin tuon yllä olevan kuvan myrskylinnusta. Myrskylinnut ovat hurjan söpöjä pikku töppäsiipiä. Islannissa nähtiin paljon myös tietenkin esimerkiksi suulia ja erilaisia kihuja sekä pitkällisten haaveiden jälkeen myös isovesipääskyjä.

Olimme Islannissa kaksi viikkoa ja kiersimme koko saaren autolla. Matkasimme sinne perheeni kanssa siis laivalla, eli meillä oli oma matkailuauto mukana. Koko kahden viikon aikana muistaakseni vain yksi päivä oli harmaa, ja se oli se kun vierailimme Strokkurilla ja Geysirillä. Muutoin aurinko paistoi. Islanti on satumaisen kaunis maa. Unelmoin jo nyt siitä, että jonain päivänä saan samota ja telttailla siellä kaikessa rauhassa puolison kanssa.

Mustaherukkatee muistuttaa minua Islannista aina, koska sitä juotiin siellä todella paljon. Ja se maistui hunajan ja maidon kanssa niin huippuhyvältä. Taidanpa napata sitä tänään kaupasta mukaan ja fiilistellä illalla Islantia.

Minulla on parhaillaan työn alla taulu, johon yritän ujuttaa suurimman osan tärkeimmistä unelmistani. Siinä on talo meren rannalla, onkimista, lintubongausta, eräretkiä, telttailua, matkailua ja vaikka mitä… Hiukan on tilaa vielä lisäunelmille. Kun taulu on valmis, se tulee kehyksiin oikein näkyvälle paikalle kotiini.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s